Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #59401
  Kirpau
  Osallistuja

  Hei.
  Äidillä todettiin viime syksynä-16 ruokatorven syöpä. Sitä alettiin hoitaa stytostaatein ja sädetyksellä tammikuussa-17 ja huhtikuussa tehtiin leikkaus jossa leikattiin ruokatorvea pois ja imusolmukkeita ja venytettiin mahalaukkua uudeksi ruokatorveksi. Hoidot oli tepsineet hyvin eikä syöpäsoluja löytynyt yhtään leikatuista osista.
  Kontrolli leikkauksen jälkeen syöpää hoitaneessa sairaalassa oli ok ja hoitovastuu siirrettiin lähisairaanhoitopiiriin.

  Nyt lähisairaalassa lääkäri oli sanonut ensimmäisellä kontrollikäynnillä, jossa kaikki kunnossa, että muita käyntejä ei tule ja että jos syöpä uusiutuu niin mitään ei tehtävissä ja elinennuste 2-4vkoa.
  En ollut uskoa korviani kun kuulin tästä!!
  Voiko pitää paikkansa? Äiti shokissa eikä aio soittaa minnekkään kysyäkseen asiasta, ei halua kuullakkaan mitään ja kielsi myös minua soittamasta minnekkään.
  Joten kirjoitin tänne.
  Löytyykö ketään kohtalotoveria täältä? Jos löytyy niin kuinka teidän jälkiseuranta on hoidettu?

  #63331
  sliisa
  Osallistuja

  Olen äitisi kohtalotoveri ja käynyt läpi samat hoidot, joista viimeisenä leikkaus heinäkuussa 2013. Seuranta oli aluksi Meilahdessa kaksi kertaa vuodessa ja nyt viimeiset kolme vuotta keskussairaalassa kerran vuodessa. Seurantaa on tarkoitus jatkaa viisi vuotta hoitojen päättymisestä ja odotan nyt kutsua viimeiseen. Vointini on ollut hyvä joten oletan saavani terveen paperit. Mahdollisesta uusiutumisesta en ole halunnut kysyä eikä sitä kukaan lääkärikään ole ottanut puheeksi. Missään vaiheessa seurannan tarpeellisuutta ei kuitenkaan ole kyseenalaistettu joten kovin tylyltä tuo lääkärin kommentti äidillesi kuulosti. Ehkä kannattaa kysyä leikkauksen tehneeltä sairaalalta (oletan sen olevan Meilahti) miten ruokatorven syövän seuranta yleensä toteutetaan.
  Voimia sinulle sekä äidillesi.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.