Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #69506
  olli k
  Osallistuja

  Oletteko ers-diagnoosin jälkeen muuttaneet ruokavaliotanne uusimisen hillitsemiseksi?

  #69511
  jyrkiap
  Osallistuja

  Hei. Mulla oli hoidot 2013 (leikkaus ja sädehoito). Ruoka ja juomatapoja muutin vähentämällä sokerin ja rasvojen käyttöä ja enemmän kuituja sekä kasviksia. Ei mitään radikaalia sinänsä.

  #69512
  hesari
  Osallistuja

  Hei.

  Sama juttu kuin jyrkiap, leikkaus 2016 ja lisäsädehoito 2019 PSA:n noustessa. Tietoisesti en käytä enää voita ollenkaan, sokerikin on itselle ”valkoista myrkkyä” kuten joskus on mainittu muutenkin. Kasviksia lisää paljonkin ihan ers-diagnoosin jälkeen, olen alkanut viljellä mökilläkin niitä.

  Vaihtoehtolääketieteessä on erilaisia rohtoja ja mausteita. Pakko myöntää, että vaimon mieliksi (siis pakotti) käytin vähän aikaa kurkumaa mausteena, mutta senkin olen lopettanut ja vaimokin on onneksi unohtanut asian. 🙂

  Minkäänlaista lääketieteellistä näyttöä mistään rohdoista ja mausteista ei ole eikä ole varmaan syytäkään niihin sortua. On varmaan vain monen rahastusbisnes netissä.

  Hyvää kesänjatkoa kaikille saman polun tallaajille.

  #69516
  punarinta
  Osallistuja

  Välimeren ruokavalio, muttei esim. rypsiöljyä vaan oliiviöljyä, eli välimeren ruokavalio kuten paikalliset sitä syövät, ei amerikkalaisittain muunneltuna. Ja muutenkin lähellä ketoruokailua. Hiilihydraatit minimiin, kaikki sokeri pois, kevyttuotteet pois, siemenöljyt ja -rasvat (esim. margariini) pois. Virvoitusjuomat pois. Kaljaa jos juotte, niin ehkä gluteeniton on paras, viineistä kuiva valkoviini, että jotain nautintoja olisi… Kala, kana, liha, voi, kerma jne. suositeltavia. Ja tuo kurkuma taitaa olla hyvin suositeltu muutenkin. Kolesterolista sen verran, että trigly/hdl suhde pitäisi olla alle yhden. Puhdas itse valmistettu ruoka on paras, tai lääketiede ei siitä tykkää, koska ei saa tuotteitaan myydyksi.

  D-vitamiini pitoisuus pitäisi olla 100-200 nmolin/l, eli vaatikaa sen mittaus seuraavassa verikokeessa. Riittävästä D-vitamiinin pitoisuudesta on ainakin lehtitietojen mukaan hyötyä myös koronassa, jos se iskee.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.