Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #74855
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Kysynpä vielä kokemuksia tästä aiheesta. Minulle annettiin lonkasta olevaan etäpesäkkeeseen 8Gy kertasäteiteilytys. Lääkäri kertoi että aluksi etäpesäke paisuu säteilytyksen jodosta ja siksi kivut lisääntyvät muutamaksi viikoksi. Hermoihin kuten lähellä kulkevaan iskiashermoon säteilytys ei vaikuta haitallisesti. Nyt on kulunut kohtaNeljä viikkoa ja kivut ovat kovat. Käytän Oxycontinia lievittämään mutta ei oikein auta. Onko jollain vielä käytössä tehokkaampaa kipulääkettä ja kuinka kauan kipu on tällaisessa kohdistetuksi säteilityksessä kestänyt.

  #74856
  EP-PSA6
  Osallistuja

  Pahoittelen, että tästä ei taida olla apua, mutta ilmeisesti nuo kivut ovat kovin tapauskohtaiset. Itselläni epäillyt etäpesäkeet saivat lantiossa (suoliluu) 20 x 3 Gy . Ja kylkiluussa 3 x 9 Gy. Kummastakaan en huomannut kipuja ollenkaan.

  Olisi luullut tuon särkylääkkeen auttavan, kun on kai tehokas opiaatti kuitenkin. Sairaaloissa on kuulemma kipulääkitykseen erikoistuneita ryhmiä, saisitko sellaiselta apua? Toivottavasti

  #74858
  HeVi
  Osallistuja

  Tästäkään ei ei taida olla apua. Valitettavasti tämä menee yksilökohtaisesti tai tapauskohtaisesti.

  Itselläni n.s Salvage sädehoito (2kk), eli leikkauksen jälkeen saatu sädehoito prostatapesään ei ollut minulle mukava homma. Useimmille ei tiettävästi aiheuta
  mitään ongelmaa, paitsi että saavutettu pidätyskyky heikkenee ja ”seisontajarru” tiukkenee kun erektiohermoja kidutetaan (jos jäljellä).

  Kahden kk sädetyksen aikana minulla esiintyi 5-6 ripulipäivää ja muutenkin ulostus oli löysähköä. Neljännen sädetyksen jälkeen tuli uskomattoman
  kova alavatsan kipukohtaus keskellä yötä. Ulostus helpotti kipua mutta välillä oli mentävä vessan lattialle pötkölleen ettei kivun takia olisi taju lähtenyt.

  Edelleenkin yli vuosi sädetyksen jälkeen homma ei ole ihan bueno. Saa nähdä mitä tulevaisuus pitää sisällään…….

  #74860
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Kiitos Hevi kommenteistasi. Näyttää siltä että haittavaikutukset ovat kovin yksilöllisiä. Eipä ole sinullakaan ollut helppoa. Täytyy nyt vaan minun antaa ajan kulua ja toivoa että kivut hellittää.

  #74909
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Nyt n. 7 viikon jälkeen kivut on hieman hellittäneet, mutta vielä tarvitsen kipulääkkeitä. Harmillisesti nähtävästi iskiashermon tuo etäpesäke lantiossa jotenkin painaa, kun kipu heijastuu jalkapohjan saakka. Odottavan aika on pitkä. Lääkäri kyllä vakuutti ettei sädetys vauriota hermoja.

  #75189
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  N. Kolme kk on kulunut sädehoidosta ja vasta nyt voin sanoa että kivut ovat hellittäneet niin etten tarvitse enää särkylääkettä.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.