Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #72270
  Jallero
  Osallistuja

  Itselläni neljäs viikko menossa – tämän viikon jälkeen puolivälissä.

  Eilen ensimmäisen kerran röntgenhoitaja kysyi mahdollisista sivuoireista. Kysyin, että miksi kysytte – tässä vaiheessako niitä alkaa yleensä tulla? Joillekin tulee, kaikille ei, vastasi. Totesin, että suolen tyhjentäminen on alkanut tuntua konstikkaammalta. Jatkokysyi, että pärjäänkö asian kanssa itsekseni. Arvelin pärjääväni…

  Kuinka pian ja millaisia sivuoireita/haittavaikutuksia ”kollegat” ovat kokeneet sädehoidoista?

  Ja tarvitaanko tässä vielä kenties vaikka sellaisia Coloplast Peristeenin kaltaisia apuvälineitä, joista kuulemma oli viikko sitten ollut puhetta Propo ry:n – http://propo.fi – Teams-vertaistapaamisessa? (Tänään samanlainen tapaaminen, mutta illansuun sädehoitoaikojeni takia menee syyskuun puoliväliin, ennenkuin itse pääsen niihin mukaan…)

  #72274
  Mies 48
  Osallistuja

  Moi!

  Mulla viides viikko meneillä eikä mitään sivuoireita :-)…

  #72284
  Jallero
  Osallistuja

  Re: Mies 48 11.8.2021, 09:36

  Kiva kuulla, että ainakaan yhdellä jo pidemmälle sädehoidoissa ehtineellä ei ole (havaittavasti) mitään sivuoireita. Otos vaan on toistaiseksi aika pieni:-)

  Kyllähän sivuoireiden mahdollisuuksista erilaisissa infoissa puhutaan eli jotkut niitä varmasti saavat. Ei kuitenkaan anneta mitään dataa siitä, millaisia ja minkäkin verran. Hoito”neuvotteluissa” lääkäri kertoi itselleni, että yksi aika yleinen sivuoire on yhtäaikaa ummetus ja ripuli. Ja vähän sinne päin omia mahdollisia sivuoireitani voisi ehkä kuvailla…

  #72321
  Jallero
  Osallistuja

  Sädehoitoa on takana nyt 6 viikkoa, 2 jäljellä. Urologin kanssa oli sitten viimeisen puhelinkeskustelu tuosta geeliasiasta; hänen mukaansa tapaukseni (kasvaimen sijainti kaiketi) on sellainen, että geelistä olisi enemmän haittaa kuin hyötyä. Päätin sitten uskoa asiantuntijaa ja jättää huolehtimisen asian suhteen.

  Suolentyhjennyksen suhteen tilanne ei ole muuttunut pahemmaksi jos ei paremmaksikaan. Mutta rakon tyhjennys ja sen toiminta ylipäätään on komplisoitunut ja tihentynyt oleellisesti. Jänskättää, pärjäänkö hoitojen loppuun asti ilman vaipankäyttöä. Ja sitä, miten pian sädehoitojen jälkeen toiminta alkaa normalisoitua.

  #72324
  Mies 48
  Osallistuja

  Terve Jallero!

  37krt takana ja viikko sitten viimeinen sädekerta. Kertoivat minulle että sivuoireita on mahdollista saada vielä 2 viikkoa sädehoidon loppumisen jälkeen – toistaiseksi olen ka onnekas kun ei vieläkään ole ollut mitään mainittavia sivuoireita :-)…

  #72352
  Watson
  Osallistuja

  Tällainen suomenkielinen artikkeli löytyi ihan yksinkertaisella googlauksella. https://www.kaypahoito.fi/nix00972

  #72374
  Jallero
  Osallistuja

  Re: Watson 9.9.2021, 23:24

  Googletustulokset sinällään eivät kiinnosta, niitä löydän tosiaan itsekin. Linkattu toki kestää lähdekritiikkiä julkaisijan suhteen, mutta syöpähoitojen nopeaa kehitystä ajatellen on turhan vanha. Täältä hain tuoretta vertaistietoa.

  #72375
  Mies 48
  Osallistuja

  Nyt 2vko sädehoidon loppumisesta – ei mitään haittavaikutuksia!

  #72378
  Jallero
  Osallistuja

  Re: Mies 48 15.9.2021, 10:42

  Mukava kuulla:-). Itselläni 39. ja viimeinen kerta oli 10.9.

  Loppuvaiheessa vessassakäynti tihentyi niin, että pahimmillaan heräsin yöllä vessaan viisikin kertaa. Kovin kauas vessasta kumpaakin perustarvetta ajatellen ei ollut hyvä lähteä. Vaippoja en kuitenkaan vielä katsonut tarvitsevani.

  Jo runsaassa puolessa viikossa tuntuu tilanne petraantuneen:-)

  Niin, ja ennen hormonipiikitystä ja sädehoitoja PSA oli noin 11, viimeisen sädehoitopäivän aamuna otetussa labrassa 1,2 (jota vm.arvoa ei kuitenkaan kauheasti kuulemma kannata arvottaa suuntaan eikä toiseen, vaan sitten joskus puolen vuoden päästä tsekattava seuraava on tärkeämpi).

  #72428
  Pejula
  Osallistuja

  Sain sädehoitoa 20 kertaa, viimeinen kerta heinäkuun puolivälissä. Ongelmiakin on ollut, tiheävirtsaisuus pahimpana, Noin tunnin välein pakko mennä vessaan kotona, mutta kummallista, että ”kylällä” voin olla monta tuntiakin käymättä eikä hätää mitään. Jotain psykologista siinä täytyy olla.

  Minulle tuli myös kipuja terskan juureen, esinahka tuntui kireältä, vaikka itse elin oli kuin pikkupojalla. Lääkäri vilkaisi sitä ja sanoi: teillä on valkojäkälä. Hoidoksi vahvaa kortisonivoidetta, Dervomat 0.5mg/g, jota voiteen ohjeessa nimenomaan kielletään käyttämästä sukuelinten alueelle. No, mennyttä kalua koko penis joka tapauksessa. Hormonohoitoa vielä pari vuotta ja sittenko pitäisi herätellä henkiin. Tuskin onnistuu.

  #72483
  Pejula
  Osallistuja

  Miksi minut on kemiallisesti kastroitu hormonihoidolla? Minusta se on kyseenalaista ikivanhojen papparaisten kohdalla, minä 76 vuotta. Olisi ihan kiva, kun olisi ollut elämää vuosissa vielä jonkun aikaa kun ei niitä kuitenkaan kovin monia ole. Ei siinä hoitoneuvottelussa paljon neuvoteltu.

  Kastroitu. Pejula.

  #72772
  Irak
  Osallistuja

  Kaksi tahtia myöhässä,niinkuin aina. Pari kuukautta virähtänyt viimeisestä kommentista.
  Stereotaktisen sädetyksen ( aika suuret annokset kai ) päättymisen jälkeen ihmettelin, missä ne sivuoireet ovat. Viikon päästä tiesin. – Vessa piti olla näköetäisyydellä koko ajan ja tuntui kuin olisi kaktus takapuolessa. Parin viikon päästä helpottui ja kuukauden päästä hiljalleen hävisivät. Syksyisin ja talvisin pitää pukeutua hyvin, ettei eturauhastulehdus iske. Se ei pidä kiirettä paranemisessaan.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.