Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #72970
  JussiK
  Osallistuja

  Tämän hetken tilanne: Gleason 8, PSA 5.2, T1tai2, N0M0

  Edessä on robottileikkaus Meilahdessa. Ja Gleasonista johtuen ehkä sädehoitoa?
  Töiden ja elämän yleisen suunnittelun näkökulmasta kiinnostaa minkälaisia sairauslomia olette saaneet/ottaneet? Onko ollut mahdollista tai järkevää olla töissä sädehoidon aikana? Miten olette selviytyneet työstä vaippojen kanssa?
  Kiitos jo etukäteen.

  #72972
  Arttu70
  Osallistuja

  Hei Jussi,

  omien kokemusteni perusteella kuukauden sairasloman jälkeen pitäisi olla jo hyvinkin työkuntoinen. Mahdollista täydentävää sädehoitoa, jonka myös minä sain, ei aloiteta ennenkuin leikkaushaavat ja vatsapeitteet ovat kunnolla parantuneet. Käytännössä tarkoittaa aikaisintaan 3kk leikkauksen jälkeen. Täydentävä sädehoito oli minulle harvinaisen huomaamaton ja helppo prosessi eikä edellyttänyt minkäänlaista poissaolotarvetta töistä. Tosin taisin tässä olla varsin onnekaskin.

  Jos leikkaus onnistuu hyvin, marginaalit puhtaat (sinulla on tähän hyvät edellytykset, kun sinulla on T1 tai T2) ja leikkauksen jälkeinen PSA on mittaamattomissa, sinulle tuskin ollaan ihan heti ehdottamassa täydentävää sädehoitoa. Minulla oli Gleason 8, joka nousi leikkauspreparaatin jatkotutkimuksissa tasoon Gleason 9, niukasti T3 ja pieni positiivinen löydös leikkausmarginaalissa. Tämän vuoksi otin täydentävän sädehoidon heti 4kk leikkauksesta.

  Tsemppiä tulevaan, sinulla on karsinooman ärhäkkyydestä huolimatta hyvät edellytykset kuratiiviseeen tulokseen!

  #72973
  ELehtis
  Osallistuja

  Olin vielä työelämässä robotilla operoinnin aikaan ja, kuten täällä foorumilla omassa ketjussaan tapaustani raportoin, sairauslomaa pidin muistaakseni kolme kuukautta. Virtsan reippaampi karkailu pystyasennossa loppui käytännössä päivälleen kaksi kuukautta operaation jälkeen viimeistenkin tikkien liuettua sisuksissa, mutta paljon ”tien päällä oloa” ja asiakastapaamisia vaatineen myyntiedustajan työni vuoksi venytin lomaa vielä kuukaudella, jotta pystyi ajattelemaan muutakin kuin kuivana pysymistä. Sen jälkeen elo onkin ollut suhteellisen normaalia.

  #72978
  Johan65
  Osallistuja

  Kuukausi minulle määrättiin, mutta jouduin ottaa lisää toisen kk, koska pidätyskyky oli sen verran huonoa.

  #72985
  hesari
  Osallistuja

  Hei JussiK.

  Olin vain 3,5 viikkoa sairauslomalla v. 2016. Robottileikattiin Peijaksessa vaikka helsinkiläinen olenkin. Lisäsädehoidosta keskusteltiin, kun Gleason 4+3 ja oli osin 5-luokkaa ja pieni marginaalipositiivisuus. En ottanut silloin lisäksi sädehoitoa, kun lääkäri ei sitä varsinaisesti suositellut. Halutessani olisin saanut kuitenkin.

  PSA nousi kuitenkin v. 2019 ja sain 33 krt lisäsädehoitoa prostatapesään Meilahdessa. Sen jälkeen ollut mobiiliseurannassa max. 0,07.

  Olin jo eläkkeellä sädehoidon aikana, joten oli helppoa käynti siellä. Itse sädetys kestää vain vajaan vartin ja sädetykseen on saatavissa myös illaksi aikoja jos tarpeen esim. työn suhteen.

  Tosin viikko leikkauksen jälkeen katetrin poiston yhteydessä luulin, että tulevaisuus on ihan hirveä, kun joka askeleen jäljestä ei ollut pidätyskykyä ollenkaan.

  Töissä meni kuitenkin hyvin, kun olin esimiestyössä ja vältin rautakankihommia. Vaippoja käytin n. puoli vuotta varmuudenkin vuoksi. Nykyään enää tosi harvoin hieman tirahtaa.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.