Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #69418
  luulotautinen_ko_
  Osallistuja

  Hei !

  Olen 18 vuotias nuori nainen ja olen nyt jonkin aikaa seuraillut omia rintojani tiheämmin kuin yleensä. Minulla on nännin muoto muuttunut enemmän mm. sileäksi ja se saattaa aika ajoin hetkeksi rypyttyä kunnes menee taas sellaiseksi sileäksi. Olen hyvin vainoharhainen ja saan itkukohtauksia asiaa ajatellessa. Suvussa on rintasyöpää, mummoni kuoli uusiutuneeseen rintasyöpään, kun olin noin 10v. Ikäni puolesta saatan asian lykätä ajatuksin ”ei kai mulla vielä, ko oon näin nuori”, mutta samalla panikoin, kun tiedän, että se on myös mahdollista olla näin nuorella.

  En uskalla asiaa nostaa vielä esille esimerkiksi poikaystävälleni, äidilleni tai kavereilleni. Mitä sanotte, pitäisikö minun olla huolissaan ?

  #69448
  Sohvi
  Osallistuja

  Toki rintasyöpää on nuorillakin, mutta rinnanmuutoksia voi olla läpi elämän eikä aina tarvitse olla huolissaan. Oletan että ikäsi ja seurustelusuhteesi myötä olet aloittanut jo normaaliin naisen elämään kuuluvat gynekologikäynnit. Gyne yleensä tutkii myös rinnat, jos ei, niin pyydä. Ei kannata luulosairauteen jäädä vaan käydä, ei tarvitse turhaan pähkäillä. Hyvää kesää sinulle!

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.