Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #71127
  Lauraa
  Osallistuja

  Ihan pakko kirkoittaa tänne, jos jollain olisi rauhoittavia sanoja.. Eli mulla tilanne, että huomasin viikonlopusta lähtien ulosteessa verta pieniä määriä. Oli myös ulosteen sisällä. Kävin eilen lääkärissä jossa tutkittiin peräaukko nopeasti. Ei ollut pukamia. Laittoi kiireellisen lähetteen kolonoskopiaan. Onko tuolle verelle muuta selitystä kuin kasvain?!

  #72588
  mala
  Osallistuja

  Minulla on taustalla kilpirauhassyöpä papillaarinen karsinooma joka ollut hallinnassa 5v siihen on annettu myös radiojodia.
  Matalan ferritiinin takia kävin kolonoskopiassa ja löytyi adenokarsinooma sigmasuolesta se on tyyppiä( low grade)?TT-kuvissa ei näkynyt levinneisyyttä muualle.Todettakoon,että kaikki muut veriarvot ok.
  Radiojodilla on pahimpana haittavaikutuksena muut syövät, suolistosyöpä ilmeisesti ainakin.Kun tätä kyselin lääkäreiltä vastaus on: Suomessa käytetään niin pieniä määriä radiojodia ettei pitäisi olla yhteyttä.Tässä syyskuussa oli Kilpirauhasliiton Webseminaari kilpirauhassyövästä ja siinäkin syöpälääkäri mainitsi mahdollisen muun syöpäriskin radiojodia käytettäessä.Mutta niin,kuin koronarokotuksissa hyöty haittoja suurempi.Minulla on muuten riskitiedoissa maininta: Saanut radiojodia,jodi pitoisia varjoaineita pitäisi välttää mikäli mahdollista.TT-kuvauksessa nytkin kyllä käytettiin.
  Mutta nyt sitten pitäisi adenokarsinooma leikata 19.11. 2021 sen pitäisi olla rajoittunut suolen sisään,mutta leikkauksessa vasta lääkärin mukaan mahdollinen lähileviäminen saadaan selville ja mahdolliset lisälääkitykset.Paljon on kysymyksiä mitkä yön pitkinä tunteina nousee mieleen.Vieläkö tästäkin selviää?Miten suoli lähtee leikkauksen jälkeen toimimaan?Mahdolliset komplikaatiot,suolen jatkon tulehdus voi joskus vaatia väliaikaisen avanteen jne.

  #73156
  mindy
  Osallistuja

  Täällä Mindy, jolla ajatukset sekaisin gastroenterogin toteamasta kolikon kokoisesta sigmasuolen syövästä. Ainakaan oireiden ja hyvien lab.arvojen takia syöpädiagnoosi ei käynyt ensimmäisenä mielessä mennessäni tähystystutkimukseen. Käydessäni helmikuussa sisätautilääkärin vastaanotolla hänkin totesi, ettei mitään vakavampaa, kun et ole laihtunut ja kaikki arvot noin hyviä.Laitoin itsekin vuodenvaihteessa alkaneet ajoittaisen aaltoilevan vatsakivun stressin piikkiin äitini saattohoidon vuoksi. Pyysin kuitenkin lähetteen kolonoskopiaan, että saisin mielenrauhan, ettei kyseessä olisi mitään vakavampaa. Edellinen koloskopia tehty tasan 4 vuotta sitten vuotavien peräpukamien takia ja silloin paksusuoli terve.
  Tiedän, että suolistosyövät ovat salakavalia ja kehittyvät hitaasti, mutta tästä huolimatta diagnoosi oli järkytys. Nyt laskeskelen viikkoja ja odottelen patologin tuloksia. Kiireellisenä laitettiin, joten toivottavasti neljän viikon kuluttua tiedän enemmän.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.