Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #67213
  MarikaS
  Osallistuja

  Kuukausi sitten alkoi vatsan toiminta olla häiritsevää; löysää ulostetta ja vessassa ravaamista useita kertoja päivässä. Ruokailu aiheuttaa nopeasti kivun tunteen vatsaan, ja kierteen käydä vessassa tunnin-pari jatkuvasti. Pari viikkoa sitten huomasin verta ulosteen seassa, nyt se on päivittäistä. Kävin työterveyslääkärissä, otettiin veri- ja ulostenäytteet. Lääkärin soittoaika on vasta ensi viikolla, mutta näen tietokannasta jo ulostenäytteen tuloksia. Kalprotektiini-arvoni on lähes 3000, kun normaalisti se pitäisi olla alle 50. Myös veren tulehdusarvot on lievästi koholla. Pitäisikö näistä olla huolissaan, oireisto on ainakin normaalia elämää rajoittavaa ja en tunne oloani kovin terveeksi tällä hetkellä.

  #67581
  Gianne
  Osallistuja

  Hei MarikaS,

  Oletko saanut tilanteeseesi selkeyttä?

  Kirjoitan, koska olen itsekin vatsaoireistani huolestunut. Jo viidettä viikkoa kärsin alavatsakivuista ja ryntäilen vessassa monta kertaa kesken työtehtävien, joskus ripulia ja joskus ”vääriä hälytyksiä” . Kävin pari viikkoa sitten lääkärissä ja labroissa, tulokset olivat tuota kalprotektiinia lukuunottamatta normaalit.

  Kalprotektiiniarvosi kuulostaa todella korkealta, omani oli ”vain” 244, eli liikaa sekin.

  Liikuntaharrastuksia tämä rajoittaa, sillä päälajiani juoksua en juurikaan voi harrastaa. Vessan pitäisi olla lähellä, joten joudun tyytymään juoksumattoon salilla.

  Eritoten hämmentää se, että vatsaa lukuunottamatta tunnen itseni ihan terveeksi, eli en ole väsynyt tai ruokahaluton, ja töihin paluu kesälomien jälkeen on sujunut oikein hyvin lukuunottamatta yhtä sairaslomapäivää lääkärikäynnin vuoksi.

  Sain terveyskeskuksesta lähetteen tähystykseen, jota nyt odotan aika peloissani. Oireisto täsmää kyllä moneen vähemmänkin vakavaan kuten vaikkapa haavaiseen paksusuolentulehdukseen jota puolisonikin sairastaa. Se on inhottava vaiva, mutta sen kanssa voi kuitenkin elää, syöpäriskiä sekin tosin kasvattaa ajan myötä. Syöpäpelko on minussa kuitenkin hyvin vahvana, tähän foorumiin nimittäin tutustuin kun äitini kuolinrintasyöpään pari vuotta sitten.

  Yritän kuitenkin elää elämääni eteenpäin, ajatuksena että olen terve kunnes toisin todistetaan!

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.