Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #41301
  Kuura50
  Osallistuja

  Olen kärsinyt jo pitempään ulostamisvaikeuksista ja olenkin menossa lääkäriin heinäkuussa.
  Puhutaan paljon ulosteen väristä, ennenkaikkea verestä.
  Jos uloste on kellertävän ruskeaa kuin vasta syntyneellä vauvalla, mitä se tarkoittaa jos näin on aikuisella?

  #43894
  Juse
  Osallistuja

  Hei,tulee vähän myöhässä vastaus mulla tällä hetkellä vaalean ruskeaa aikaisemmin vaihteli väri ja mullahan leikattiin viime heinäkuussa paksusuolen syöpäkasvain.Joka oli 2-3cm kokoinen suolen seinämässä herkästi vuotava pahanlaatuinen ja tuo uloste jos on mustan puoleista tai tummaa on ainakin yksi merkki epäillä syöpää ja tällöin ulosteeseen joutunut veri on syvemmältä suolesta.Ennen syöpä diagnoosia ilmeni ummetuksen aikana kirkasta verta jonka luulin olevan pukamista mutta onneksi olin Pirkanmaan syöpäseulontaseurannassa jossa selvisi asian laita.Ja tähystyksellähän se selviää onko suolessa mitään häikkää.

  #44424
  Kuura50
  Osallistuja

  Lokakuussa tähystettiin suoli ja onneksi se oli ok. Todennäköisesti ulosteen jumitus johtuu rectocelestä joka korjataan tammikuussa 2017.

  #44444
  Juse
  Osallistuja

  Se oli hyvä että oli kaikki ok mulla oli silloin leikkauksen jälkeen ulosteen väri kuin vauvalla ja ilmavaivat runsaanpuoleiset ja haju kamala tuntui ettei itsekkään voi olla siinä hajussa.Nyt on korjaantunut mutta jos on reissussa ja ruokailu rytmi muuttuu ja syö imelää tulee lievä ummetus mutta muuten aivan ok mennyt.

  #63825
  Tarja
  Osallistuja

  Hei,

  Liityn tähän keskusteluun ja kysyn teiltä suolistosyövän sairastaneet millaisia oireita teillä oli ennenkuin syöpä todettiin. Minulla on ollut paljon ongelmia
  vatsan kanssa ja taas joulukuussa tähystettiin ja todettiin edelleen hapoton maha (helico häädettiin 10-vuotta sitten), mutta vatsakipuja minulla ei juurikaan
  ollut.

  Nyt reilu viikko sitten alkoi kovat alavatsakivut; lähinnä ihan vatsan alaosassa vasemmalla (paksusuoli) ja välillä koko alavatsassa. Suoli toimii miten sattuu, välillä joka päivä ja sitten taas muutama päivä ettei. Kovat ilmavaivat. Kävin lääkärissä ja hän otti verikokeet, joissa ei mitään erikoista; leukosyytit vähän korkealla (8,7), mutta ne on ollut aiemminkin. Ei osannut sanoa juurikaan mitään, suositteli varaamaan ajan gynekologilta, jos on sen alan vaivoja. Niin ja lisäksi tuli alaselän särky, johon määräsi tulehduskipulääkkeitä ja ”relaxanttia”….minua kyllä huolestuttaa, liitän kivut kyllä suolistoon enemmänkin kuin gynekologiaan.

  Miltä nämä oireet teistä kuulostavat ? Kävin työpaikkalääkärillä, mutta haluaisin kyllä tähystykseen, mutta se on sitten julkisen puolen juttuja, ja en tiedä miten
  sinne sitten pääsee ? Näkyikö teillä labrakokeissa jotain viitteitä kun sairastuitte.

  Kiitos taas paljon vastauksistanne jo etukäteen – täällä yksi huolestunut…..

  #63826
  Juse
  Osallistuja

  Hei,mulla oli kova ummetus ja ulosteessa sekä paperissa kirkasta verta mutta yhdistin sen kun luulin pukamiin.Onneksi olin Pirkanmaan syöpäseulonta seurannassa jonne kerran vuodessa kolmen pv näytteet ulosteesta kerran vuodessa.Kolmannella kerralla sitten kun oli tämä reilu verisyys ulosteessa tuli pikana kirje ja käsky tähystykseen jossa paljastui pahanlaatuinen syöpäkasvain.Muuten ei oireita ja tämä ummetuskin tuli aina Panacod särkylääkkeen oton yhteydessä,CEA arvo oli silloin 2.9 ja joillakin se voi olla 4-7 eikä ole syöpää sekä tupakkamiehillä se on korkea.Oletko huomannut johtuuko vatsavaivasi ruuasta esim. ruisleipä ja muukin hiilihytraatti pitoinen tekee ilmavaivoja, oletko kokeillut kuitupitoisempaa ravintoa ainakin itselläni se auttaa ja monikuituinen näkkileipä on vatsalle ystävällistä.Voisit kysyä jos voisivat ottaa tuon CEA arvon ja vatsalle ei ole eikä suolistolle hyväksi tuollainen jatkuva ns. tulehdustila suolistossa.Oletko kysynyt työpaikkalääkäriltä onko mahdollisuus päästä tähystykseen ja tietysti riippuu toisaalta millaisen paketin työnantaja on ostanut työterveydeltä mutta jos ei muuten niin sitten yleiselle esim. terkkariin tai yksityiselle lääkärille.

  #63828
  Salamatkustaja
  Osallistuja

  Hei!

  Minulta löytyi elokuussa 2016 lähes nelisenttinen syöpäkasvain sigmasuolesta. Oireita ei ollut muita kuin silloin tällöin kirkasta verta ulostaessa. Kipuja ei koskaan. Tuolloin elokuussa verta alkoi sitten valua kuin hanasta, jolloin jouduin päivystykseen ja lopulta neljässä päivässä leikkaukseen.

  Sen tiedän, että vatsan toiminnan muuttuminen on mahdollinen oire, mutta sehän voi johtua monesta muustakin asiasta. Verikoe ei anna varmaa selvitystä asiasta, sillä minulla suuresta kasvaimesta huolimatta syöpämarkkerit olivat ihan kohdallaan.

  Yritä päästä kolonoskopiaan ja näin saat monta vuotta mielenrauhaa. Minun tapauksestani -olen sentään ’vasta’ viisikymppinen- säikähtäneenä perheeni on käynyt kolonoskopiassa. Sisareni 45-v pääsi julkiseen, isäni 74-v kävi yksityisellä ja häneltä löytyikin polyyppeja, jotka niksaistiin kiireesti pois. Sisareni sai 10 vuodeksi puhtaat paperit, isäni vuoden kuluttua uuteen tarkastukseen.

  Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

  #63829
  Juse
  Osallistuja

  Mulle sanoi kirurgi joka leikkasi että jos 3.4;ään nousee arvo aletaan epäilemään uusiutumista ja veri on tosiaan ulosteessa yksi kriteeri samoin ummetus/ripuli ja jos kasvain on kauempana on veri tummaa.Yleensähän suolistosyöpä on tuossa pernan alapuolella ja mullakin suolentyhjennyksen loppuvaiheessa oli ulostuleva aines puhdasta verta.Kyllähän tuota vatsantoimintaa tulee seurattua tuon jälkeen tarkasti mutta toivottavasti ei tarvitse uudestaan käydä samaa ”keissiä” läpi vielä 3v kontrollia jäljellä.

  Koitetaan pärjätä eiköhän se tästä.

  #65706
  Witimpen
  Osallistuja

  Toivottavasti olet hyvin!

  #68378
  miettelias95
  Osallistuja

  Tulin vähän haisteleen tänne. Mulla on usein vatsa löysällä ja joudun käymään useampaankin kertaan vessassa päivän aikana. Satunnaisesti ulosto on myös tummaa ja hieman kellertävää. Minkäänlaisia kipuja ei kuitenkaan ole, paitsi jos peräaukko haavautuu. Pitääkö olla huolissaan?

  #73522
  Tarja
  Osallistuja

  Hei kaikille

  Minulla on ollut atrofinen gastriitti jo parikymmentä vuotta ja tehnyt jo jonkin verran tuhojaan.

  Muutama viikko sitten alkoi järkyttävä närästys ja kävin lääkärillä joka totesi ettei yleensä oteta uusia skopioita kun vatsa on kertaalleen tähystetty.

  No labrakokeet otettiin ja hemoglobiini on tullut todella paljon alas, melkein anemia ja muutenkin veriarvot huonot.

  Olen alkanut epäillä että myös peräpäässä, suolistossa olisi ongelmaa kun uloste aika tummaa ja muutenkin ongelmia vatsan kanssa.

  Anteeksi tämä pitkä sepustus mutta olen aika huolissani noista veriarvoista ja tästä jatkuvasta nätästyksestä.

  Mitä oireita teillä oli kun suolistosyöpä todettiin?

  Kiitos jos jaksatte vastata.

  Terveisin Tarja

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.