Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #67491
  kuutamolla
  Osallistuja

  Hei Syöpä Ystävät! Minua kiinnostaisi lukea teidän kokemuksianne/ajatuksianne koskien mielialalääkkeiden käyttöä jossain syöpäpolun vaiheessa. Itse olen tällä hetkellä toistaiseksi seurannassa gastrokirurgian puolella(sigmasuolen kasvain operoitiin 2/2019. Sytostasttihoidot loppuivat toukokuun lopulla(rankat sivuoireet).Sitten syövän merkkiaineet nousivat(ehkä sytoista johtuneesta suolistotulehduksesta). Uudet ct-kuvat ja kolonoskopia ja labrat, sitten kaikki ok. Mutta tämä vuoristorata aiheutti minulle jonkinlaisen posttraumaattisen reaktion ja kaikki kevään/kesän aikana koettu on vyörynyt aamuyöllä ja aamulla mieleen ahdistavana. Vaikka olisi toistenkin seurassa, lipuu ajatukset tuohon vaanivaan ”peikkoon”.Viime viikolla sain työterv.lääkäriltä Escitalopram nimistä mielialalääkettä. Onko teillä kokemuksia ko lääkkeestä tai muista? Saa kirjoitella muustakin…jaetaan vertaisuutta keskenämme ! Hyviä ja levollisia unia!—-kuutamo

  #68159
  Kiurunen
  Osallistuja

  Itse en pärjäisi ilman mielialalääkitystä. Seroxat jatkuvassa käytössä, lisäksi apuna tarvittarssa unettomuuteen Tenox ja päivällä ahdistukseen Oopamox. Nuo apuaineet auttavat jo siiliä että ovat kaapissa. Tietää että saan niistä apua jos tilanne menee aivan tukkoon.

  #68164
  basenji
  Osallistuja

  Escitalopramia käytin. Venlafaxinia pitkäänkin, suurennetuilla annoksilla. Sorry, minuun eivät auttaneet. Omasta mielestäni masennukseni johtuu unettomuudesta, minkä saa aikaan 3 vuotta syömäni Anastrozol (2 vuotta vielä jäljellä). Ja unettomuus, tai huonot unen vaihtelut, johtuvat lääkkeen aiheuttamasta aivan hirveistä hikoiluoireista. Lakanat märkänä. Ja sen myötä joka hemmetin päivä pahalla päällä, hermostuneisuuutta jne.

  Äsken mainittuja Seroxateja tai Tenoxia ei lääkärit ovat minulle maininneetkaan, jostain Oopamoxeita en ole kuullutkaan. Milläköhän perusteilla kaikkea näitä määrätään? Olen jo ollut valmis lopettamaan Anastrozolin (estrogeenin estolääkitys) sen sivuvaikutuksien vuoksi, mutta lääkäri onnistui puhumaan yli, sillä ”riski on aina suurempi”!!
  T. Pirjo

  #68397
  kuutamolla
  Osallistuja

  Hei pitkästä aikaa! Miten teidän mielialat kulkee? Minulla meni loppusyksy yllättävän hyvin, kun sain olla n.2,5 kk töissä. Ajatukset eivät ehtineet pyörimään syövän ja mahdollisen uusimisen ympärillä. Nyt on ollut taas hieman vaikeampaa ja ajatukset käväisevät sairaudessa useammin. Escitalopramia olen syönyt ja se kyllä tasaa tunnehuippuja. Olen käynyt kerran viikossa syöpäyhdistyksen taidekerhossa. Olen siitä oikein innostunut. Olen hankkinut kotiinkin akryylivärejä, akvarellikyniä yms. Innostuin tekemään joulukortteja kierrätysmateriaalista. Reilut kolme viikkoa sitten olin gynekologisessa operaatiossa(ei liittynyt syöpään). Muuten meni hyvin, mutta samalla virtsarakkoon tuli reikä ja kotonakin kuljin katetripussukan kera yli kaksi vk. Sama komplikaatio sattui minulle n.7v.sitten. Nyt jännittää seuraava syöpäkontrolli, 16.12 labra ja 18.12 sair.hoitaja soittaa tilanteen. Nivelkipuja minulla on ollut viime aikoina, kunhan ei vaan olisi levinnyt luustoon!! Harmi kun tuon tuloksen tietää vasta noin lähellä joulua, ei osaa oikein vapain mielin touhuta jouluaskareita. Sigmasuolen syöpäkasvain siis leikattiin 2/2019. Sytostaatit päälle, tuli paljon sivuoireita ja CEA arvo nousi hoitojen aikana. Kahdessa viime kokeessa se on ollut laskusuunnassa, ollen viimeksi syyskuun lopulla 3,6. Mutta lukeminen ja ”taiteilu” ja mielialalääke ovat auttaneet selviämään. Toivottavasti saatte jostain valonpilkahduksia joulua odottaessanne, kaamos hellittää kohta. Lämpimin halauksin kuutamoa rakastava- kuutamolla….kirjoitelkaahan!!!

  #68398
  kuutamolla
  Osallistuja

  Lisäyksenä, että jäin lomille(jäi pitämättä kesällä sairastelun vuoksi) ja siitä sitten 1.3 alkaen eläkkeelle. Työvuosia yli 40 vuotta takana, jospa saisin nauttia tästä vapaasta aikatauluttomasta olosta edes hetken. Parasta, kun saa valvoa myöhään ja nukkua aamusta pitkään!- hyvää yötä….kuutamolla

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.