Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #71914
  Ashley
  Osallistuja

  Hei!
  Minua on välistä hirvittänyt mennä syöpähoitoihin nyt tämän korona aikana. Sain jo ensimmäisen annoksen koronarokotetta, mutta tämä minun syöpäni on sellainen, ettei taida rokotuksella olla mitään vaikutusta. En ollut ennen hoitojen aloitusta vuoteen tavannut juurikaan ketään (rajoitin kohtaamisia rajusti, kun korona alkoi levitä) ja nyt aina kun mene hoitoihin, tapaan hurjan määrän eri ihmisiä. Myös se on mielessä, että jos vaikka tuon koronan kotiin ja meillä kotona on riskiryhmään kuuluva henkilö. Ymmärtääkseni hoitohenkilökuntaa alettu rokottamaan vasta viime aikoina. No, toistaiseksi olen pysynyt terveenä. Onko kukaan muu ajatellut näin?

  #71917
  ELehtis
  Osallistuja

  Vainoharhaisuuteen asti ei kannata varovaisuuden (pelon) kanssa mennä. Noudatat suosituksia ihmiskohtaamisissa ja käsihygieniassa, käytät maskia ja tietenkin toteutat sinulle tehtyä hoitosuunnitelmaa. Näin sanoo maalaisjärkikin. Rokotusten myötä, jos taudin vielä sattuu saamaan, se suurella todennäköisyydellä iskee lievemmin.

  #74268
  Ashley
  Osallistuja

  Täytyy vielä jatkaa tätä koronajuttuani.

  Silloin kun sairastuin B-solulymfoomaan, ei ollut vielä koronarokotuksia, mutta korona riehui. Hoitojen (jotka siis hävittivät elimistöni B-lymfosyytit, joista olisi voinut tullut uusia vasta-aineita tuottavia plasmasoluja) aikana sain 2 rokotusta. 9 kk hoitojen jälkeen sain jo 4. koronarokotuksen. Laboratoriossa testattiin vasta-aineideni määrä kuukausi 4. rokotuksesta – ja niitä oli tasan 0! Mutta niin kuin muut viisaat ovat meille ”kertoneet” ( siis syöpälääkärithän ei puhu sanaakaan lymfoomaan sairastuneille koronasta! Ainakaan minulle ei kerrottu mitään) verisyöpää sairastava saanee rokotuksista hyödyn soluvälitteisen immuniteetin kautta (T-solut), vaikka B-soluja ei olisikaan tuottamassa vasta-aineita. 1v 4kk hoitojen jälkeen sain jo 6. koronarokotuksen ja nyt vasta sain vasta-aineita – ihan kivasti. Eli kannatti vältellä ihmisjoukkoja, pitää maskia ja huolehtia tarkasti hygieniasta – olla vähän vainoharhainen. En ole sairastanut minkäänlaisia tulehdustauteja koko syöpäni aikana. Kansainvälisten julkaisujen mukaan verisyöpää sairastavien riski menehtyä koronaan syöpähoitojen aikana on suurempi kuin monien muiden syöpäpotilaiden.

  Vielä jatkoa: Meillä perheessä kaikki ovat saaneet 5 koronarokotusta omien riskiensä vuoksi (ei siis sen vuoksi, että minulla oli verisyöpä). Nyt sitten kävi niin, että perheeseen tuli korona. Ja minäpä en siihen sairastunut! (mistä olen erittäin onnellinen, aika viheliäisen taudin osalle aiheuttaa, rokotuksista huolimatta, mutta kotihoidolla selvittiin). Eli vastustuskykyni on palautunut (ennen sairastumistani syöpään en montaakaan flunssaa elinaikanani ole sairastanut, ollut varsinainen terveyden perikuva). Kun nyt olen jälleen tässä superkunnossani, voinen turvallisin mielin jatkaa normaalia terveen ihmisen elämää (paitsi luustoni osalta, se näköjään otti osumaa sytoista!). Maskia vielä käytän ja olen tarkka käsihygieniasta ihan senkin vuoksi, ettei vaan tarvitse noita tavallisiakaan tartuntatauteja sairastaa.

  p.s. syy miksi koronan alussa (ennen rokotuksia) välttelimme ihmisjoukkoja oli työnantajan antama tosi tiukka ohjeistus – ja hyvä niin

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.