Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #65363
  mapai
  Osallistuja

  Hei,
  Osaisiko joku kertoa minulle vastausta… Läheiseltäni on leikattu kesällä paksusuolen syöpä, joka oli levinnyt viereisiin kudoksiin ja imusolmukkeisiin, varsinaisia metastaseja siis ei ollut todettavissa. Operaation jälkeen aloitettiin sytostaattihoidot, nyt niitä on ollut viisi kertaa, CEA-arvo jatkaa vain kohoamistaan. Viimeisimmissä verikokeissa se oli 12.5, joka on jo sama kuin ennen leikkausta. Olen lukenut, että pelkkä sytostaattihoito voi nostaa arvoa, mutta kyllä tässä kaikki huolissamme ollaan. Lääkärin vastaanottoa ei ole hetkeen ollut eikä viimeksi ottanut vielä asiaan juurikaan kantaa, kun tuo arvo oli silloin n. 6, aikaa siitä taitaa olla reilu kk. Onko kellään kokemusta tästä?

  #65375
  Kangasalan Ukko
  Osallistuja

  Hei vaan.
  Sen verran on kokemusta että itselleni lääkäri sanoi että CEA koe on joissain paksusuolensyöpä tapauksissa vain hämäävä ja ei anna kuvaa taudin vaiheesta. Minulla se pysyi levinneessä paksusuolen syövässä ”normaali” lukemissa melkein kolme vuotta ja nyt se viimeksi oli vähän noussut. Kaikenlaisia tutkimuksia tehtiin mutta mitään uutta ei löytynyt. Vaikka minulla on pesäke paksusuolessa, imusolmukkeissa ja maksassa, siis ei ole leikattu mitään, arvo oli normaali.
  Sellaista siis minulle kerrottiin CEA arvosta.

  #65387
  Juse
  Osallistuja

  Morjesta,mulle sanoi kirurgi joka leikkasi minut ja jonka kontrollissa olen että heillä on rajana 3.4 jolloin aletaan epäilemään uusiutumista .Muistaakseni silloin leikkaus vuonna kun syöpä todettiin (-15) oli CEA arvo 2.2-2.9 tarkkaan en muista, sitten sytohoitojen aikana 2.2 josta laski 2.0 ja nyt kesällä oli 1.8.Tällä hetkellä ei pitäisi olla mitään mutta jos jotain ilmenee niin herkästi ottaavat asiakseen kun soittaa jotenka hyvin pelaa homma.Tupakoitsijoillahan tuo arvo on korkea mutta aina kannattaa ottaa yhteyttä jos on mielestään jotain epäilyttävää ja kyllähän tolkun lääkäri asiaan tarttuu ettei potilaan tarvitse epätietoisuudessa kärvistellä.

  #65424
  mapai
  Osallistuja

  Kiitos vastauksista! Parin viikon kuluttua on ct-kuva ja tähystys, silloinpa tuo varmaan selviää.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.