Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #71782
  Waartu
  Osallistuja

  Olen ollut tällä palstalla vuosia sitten mutta sen uudistuksen jälkeen poissa. Tiivistetysti. 2008 er hoidettu sädehoidolla, alkutilanne psa 13.7 ja gleason 4+4.
  Alkuun psa pysyi alle yhden, sitten hiljalleen alkoi nousta ja lääkkeeksi Bicalutamid. 2015 vaihdettiin Enanton pistokseen. Sillä päästiin 2020 asti kun psa alkoi keikkua 4 kieppeillä. 8/20 kuvaus ja lääkäri ilmoitti että syöpä hyvin kurissa.
  10/20 tuli ongelmia. Tiheävirtsaisuus, voimat vähenivät ja suttuinen olo. Lopulta keskussairaalaan jossa todettiin että munuaisarvot yli 400.
  Syy. Munuaisista virtsarakkoon olet johtimet ahtautuneet. Varsinaisia kasvaimia ei löydetty, arveltiin että sädehoito on arpeuttanut ajan mittaan solukkoa. Asia korjattiin niin että munuaisista virtsarakkoon laitettiin stentit. Tammikuusta lähtien määrättiin uutta lääkettä. Nubeqa joka sai psan hieman kuriin. Kuitenkin ” alapään” ronkkiminen nosti aluksi psan 9.4 kunnes se putosi kolmessa viikossa 3.9.
  Vappuna vaihdettiin stentit. Ne pitää vaihtaa puolivuosittainen, ainakin se kanava on toimii.
  TT kuvassa oli havaittu pieni levinneisyys imusolmukkessa eturauhasen lähellä. Nyt Nubeqa pois ja tilalle toinen lääke. Kohta tiedän mitä se on. Resepti ei ollut vielä apteekissa kun lääkäri piti toimittaa Kelalle b todistuksen.
  Että tällaista on ollut taival 13 vuoden aikana. Kunto hyvä ja ruoka maistuu. Katsotaan mitä tuleman pitää.
  Monin terveisin ER.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.