Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #74633
  JussiK
  Osallistuja

  Hei
  Minulla on metastasoitunut eturauhassyöpä ja elinaikaa (tilastollisesti) sen mukaisesti. Yritän päästä työkyvyttömyyseläkkeelle (tai osa-sellaiselle), ja kysyisin:
  Oletko päätynyt työkyvyttömyyseläkkeelle? Oliko vaikea päästä? Jos olet opettaja, kuinka osatyökyvyttömyyseläke on kohdallasi hoidettu?
  Kiitos jo ennakkoon.
  t. JussiK

  #74911
  Susanna
  Osallistuja

  Hei,
  Minulla todettiin keuhkosyöpä, joka leikattiin 2/22. (Tämä oli toinen syöpä, johon sairastuin. Paksusuolensyöpä leikattiin 2/21.) Keuhkosyövän todettiin lähettäneen kylkiluihin etäpesäkkeitä, jotka todettiin 5/22. Sairauspäivärahani loppuivat ja hain kuntoutustukea määräajaksi. Eläkeyhtiö myönsi kuitenkin suoraan jatkuvan työkyvyttömyyseläkkeen. Eli levinnyt syöpä, niin ilmeisesti työkyvyttömyyseläkkeen saa ilman muuta. Näin ainakin minun kohdallani.

  Kysyit myös osatyökyvyttömyyseläkkeestä. Paksusuolensyövän sairausloman lopulla työterveyslääkäri kysyi haluaisinko hakea osatyökyvyttömyyseläkettä (ikäni oli tuolloin 59v.). Ymmärsin, että hän sitä jopa suositteli hakemaan. Tuossa vaiheessa olin kuitenkin päättänyt irtisanoutua opettajan työstäni ja jatkaa yrittäjänä toista ammattiani. No, enpä ehtinyt pitkään kun uusi syöpä, etäpesäkkeet ja työkyvyttömyyseläke. Työkyvyttömyyseläkkeellä voi kyllä tienata jonkin verran (riippuu ilmeisesti eläkkeen suuruudesta?). Nyt kun voin paremmin, olen tehnyt hieman työtä yrittäjänä.

  Sinulle hyvää vointia toivottelee,
  Susanna

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.