Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #63730
  Nellielli
  Osallistuja

  Olen alkanut miettimään kädessäni olevaa ihomuutosta, kun ei ala helpottamaan rasvauksilla yms, millä muutoin kuiva ihoni paranee. Kämmenessä, peukalon juuressa on tarkkarajainen läiskä, joka ilmestyessään näytti kuin olisin purrut käteeni. Ohuet punaiset reunat ja keskeltä ohentunut punakka iho. Pikkuhiljaa rajan vierestä iho alkanut haavautua, halkeilla ja hilseilläkin. Se toisinaan kuumottaa ja alkaa olemaan aika kipeäkin. Sijaintinsa vuoksi hankaloittaa päivittäisiä askareita ja varsinkin työtä, olen hoitotyössä. Olen alkanut miettimään läiskän tarkkarajaisuuden ja haavaumien perusteella, että liekkö tämä on ihottumaa? Voiko olla tyvisolusyöpää? Olen menossa työterveyteen, koska työnteko ei ole enää turvallista haavautumisten vuoksi. Onko ko. syövässä yleisoireita lainkaan?

  Kuulisin mielipiteitä ja kokemuksia.

  #63731
  Nellielli
  Osallistuja

  Onko ko. syöpä harvinainen n. 40 vuotiailla? Onko iäkkäämpien riesa?

  #63737
  Juse
  Osallistuja

  Hei Nellielli,tyvisolusyöpä on yleensä ikääntyneiden eli vanhojen syöpä joka tulee auringonvalolle altistuneille ihoalueille ja jäädytys on yksi hoitomuoto siinä.Lääkäri osaa kyllä selittää tuon asian sinulle ja netistä löydät lisää tietoa haulla ”tyvisolusyöpä”,yhdellä läheiselläni oli vanhana kyseinen syöpä se ei lyhennä elinikää.

  Terv.Juse

  #66783
  Stiiknafuulia
  Osallistuja

  Hei Nellielli ja muut, jotka mahdollisesti epäilette teillä olevan tyvisolusyövän! Kannattaa mennä heti lääkäriin, jos epäilee vähänkin. Tyvisolusyöpä kasvaa hyvin hitaasti (itselläni yli kaksi vuotta), ja pienenähän se on parempi hoitaa pois. Pitkään luulin itse sitä vain joksikin näppyläksi, mutta kun haavautui ja tuli herkästi pieni veritippa, menin lääkäriin. Tyvisolusyöpä (josta monet lääkärit käyttävät nimitystä kasvain) tulee usein kasvojen alueelle. Minulla tuli silmän alle lähelle alaluomea, ja sen vuoksi leikkauksessa piti käyttää ihonsiirtoa (korvan takaa), ettei alaluomi roiku. Tämä syöpä tulee yleensä noin 70-vuotiaana, niin minullekin. Eli rohkaisen menemään pikku näppylänkin vuoksi (joka kestää eikä parane) pian lääkäriin.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.