Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 36)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #36701
  Aura
  Osallistuja

  Hei!

  Olen seuraillut sekä vanhaa että uutta keskustelufoorumia pitkän aikaa. Uusi foorumi on tyrehdyttänyt tärkeääkin tärkeämmän keskustelun. Vanha foorumi oli monelle suuri tuki; sen huomaa keskustelunavausten paljoudestakin.

  Mielestäni ylläpidolla tai sivuston kehittäjällä on nyt peiliinkatsomisen paikka. Mikä mättää? Monet valittavat kirjautumisen hankaluutta. Tässä vaiheessa foorumilla pitäisi jo olla vilkas keskustelu, onhan muutoksesta jo aikaa.

  Aura

  #36711
  jyrkiap
  Osallistuja

  Hei, samaa mieltä!
  Olin myös vanhan aikaan keskusteluissa mukana.
  Ero on erittäin huomattava, keskustelu on tyystin romahtanut.
  Mistä tämä johtunee, en tiedä.

  #36741
  adminjoni
  Avainmestari

  Yksi selvä syy on se, että foorumin layout on täysin epäonnistunut. Nyt pitää rullata sivua ylös-alas, jotta löytää tai saa edes jonkinnäköisen kokonaiskuvan uusista viesteistä. Siis onko uusia viestejä tullut johonkin. Aikaisempi toimi siinä mielessä paljon paremmin, kun melkein kaikki viestiryhmät olivat näkyvissä samalla sivulla(=näytöllä).

  Lisäksi foorumin etusivun yläosa on täynnä turhaa toistoa. Samaa tietoa tarjotaan vähintään kolmesta eri laatikosta. Miksi näin?
  Tuollainen hyödytön yläosa vie minun näyttöruudulta yli puolet ja varsinaiset viestiketjut jää alaosaan piiloon.

  Lisäksi jokainen viestiketju ottaa omalla näytölläni noin 2 cm korkean rivin. Syynä ilmeisesti se, että viimeisenä lokerona on ilmoitettu, milloin viesti on kirjoitettu ja kuka on kirjoittanut. Tämän takia syntyy 2-rivinen viesti ja taas hukataan tilaa.

  Voisiko tänään ja eiliset viestit esim näyttää eri väreillä. Ei ole niinkään tärkeää, tuliko viesti päivä vai tunti sitten.

  Yksinkertaisesti huonosti mennyt muutos, jota kukaan ei ollut vaivautunut testaamaan ennakkoon. Jos olisi ollut viitseliäisyyttä edes pyytää pari fooruminkäyttäjään koekaniineiksi, niin tulos olisi ollut varmaan parempi. Mutta ilmeisesti keskustelu haluttiikin lopettaa.

  Itsekin kirjoittelin vanhalle foorumille, mutta tälle ei ole ollut minkäännäköistä hinkua kirjoitella.

  #36751
  Aura
  Osallistuja

  …Ja minusta on hämmästyttävää, ettei selkeästi epäonnistuneeseen muutokseen reagoida mitenkään! Palautetta tulee, mutta mitään ei tapahdu. Muutokseen kuuluu myös sen onnistumisen arviointi.

  Sääli. Jokainen foorumia seurannut tietää, miten arvokasta on keskustelu samassa tai samankaltaisessa tilanteessa olevan kanssa.

  Aura

  #36761
  Masterton
  Osallistuja

  On tää uus foorumi hiukan kankeen oloinen ja epäselvä. Tuossa ylempänä niitä ongelmia listattiinkin jo. Vanha oli selkeämpi.

  #36771
  Ylläpito
  Avainmestari

  Hei,

  kiitokset foorumiin liittyvästä palautteesta.

  Kirjoittelu foorumilla on tasaisesti vähentynyt parin viime vuoden aikana, samoin keskustelusivuilla kävijöiden määrä. Laskeva trendi oli näkyvissä jo ennen uuden foorumin käyttöönottoa. Tämä huomio perustuu sivuston analytiikkaseurantaan. Oletettavasti suurin osa keskustelijoista on siirtynyt viime vuosina Facebookin suljettuihin keskusteluryhmiin tai tiettyyn syöpäsairauteen keskittyville keskustelufooorumeille.

  Kuten ehkä muistatte, kysyimme täällä syksyllä foorumin käyttäjiltä mielipiteitä uudesta foorumista. Tavoite oli arvioida, miten muutos on onnistunut ja mitä vaikutuksia sillä on ollut foorumin käyttöön. Saimme teiltä parisenkymmentä vastausta.

  Kun ryhdyimme suunnittelemaan Syöpäjärjestöjen sivustouudistusta, otimme alusta lähtien potilaat ja heidän läheisensä mukaan. Käytännössä tämä tarkoitti, että meillä oli kaksi noin kahdeksan hengen ryhmää, jotka olivat mukana suunnittelemassa sivustoja. Käyttöliittymätestauksen teki loppusyksystä kolmas vastaava ryhmä.

  Keskustelufoorumilla havaitut puutteet, tässä keskusteluketjussa esiin tuodut ja käyttöliittymätestauksessa havaitut, otetaan huomioon foorumin jatkokehityksessä tänä vuonna.

  Syöpäjärjestöt on ylläpitänyt verkkosivustollaan keskustelufoorumia 16 vuotta. Näiden vuosien aikana on ollut hienoa huomata, miten paljon lohtua ja tukea vertaistukifoorumi voi parhaimmillaan tarjota. Toivon mukaan keskustelu jatkuu täällä myös tulevina vuosina.

  Ystävällisin terveisin koko foorumin ylläpidon puolesta,
  Jaana Ruuth, verkkoviestintäpäällikkö
  Suomen Syöpäyhdistys

  #36791
  adminjoni
  Avainmestari

  Kiitos vastauksesta ja tietenkin on hyvä, jos keskustelusivustoa yritetään parantaa. Sivuston näyttää rakentaneen Frantic Oy ja siitä ei juuri kehuja voi heille antaa. Ilmeisesti tässä on käynyt tyypillinen IT-projektien moka, että sivuston toimittaja on ”vienyt ja palvelun ostaja on vikissyt”. Eli sivuja ei ole laadittu sen mukaan, mitä ostaja halusi, vaan sen mukaan mitä toimittajalla oli valmiina edellisestä toimituksesta. Siltä sivuston surullinen lopputulos näyttää.

  Syöpäsivuston muu tiedollinen anti on toki parantunut huomattavasti, mutta noidenkin sivujen osalta fontti ja rivivälit ovat mahtavan suuret tavalliselle pöytäkoneen näytölle. Niitä kannattaa kehitystyössä hiukan pienentää.

  Ja sitten joka ainoalla sivulla on tuo sama litania noita alkutekstejä, joissa selitetään, että ollaan Syöpäjärjestöjen sivuilla…jne..
  Kyllähän jokainen sivuilla seikkaileva sen ymmärtää, että niillä sivuilla juuri nyt hän haluaakin olla. Jättämällä tuo litania sivun yläosista pois, saadaan 40% lisää informaatiota laitettua kyseiselle sivulle. Ja kun fontteja voi pienentää hiukan, niin vielä paranee.

  #36881
  Watson
  Osallistuja

  Minusta tuntuu, että myös vaadittu salasanan pituus (vähintään 12 merkkiä) ylittää monen sietokyvyn. Ei muista, pitää katsoa joltakin lapulta. Tämä kun ei valitettavasti ole se ainut salasana…

  #36891
  Tumppi
  Osallistuja

  Moron
  Rekisteröidynpä minä myös tänne, tosin vaikeuksien jälkeen, mutta lopulta onnistuin, osin vissiin vahingossa. Se salasanavaade on kyllä syvältä, näille sivuille pitäisi voida kirjoittaa ilman salasanaakin.
  Rekisteröidyn ehkä eniten sen takia, että haluaisin näihin uusiin sivuihin parannusta/muutosta… ja osin paluun vanhaan.
  Kirjoitin vanhalle sivustolle nimimerkillä Tumppi. Silloin omaan syöpääni sain paljon hyvää tietoa ja paljon tukea, kiitos siitä vieläkin, ja paljon hyvää keskustelua. Kävin nyt katsomassa sen aikaisia keskusteluja ja kyllä ikävä tuli. Keskustelu toimi silloin, sivustolla näki hyvin keskustelut, mitä oli kommentoitu ja esim kiinnostavien keskustelujen löytäminen onnistui.
  Näillä uusilla sivuilla keskustelu on lähes kuollut. Ainut parannus, jos muistan oikein on, että tekstin kirjoitus ja editointi on helpompaa. Muuten näkymä on liian isoa fonttia, kirjoituksia näkyy samalla vain muutama ja kokonaisuus ei näy. Ja vielä, kyllä uusin viesti pitäisi näkyä ylinnä/ensin, eikä viestiketjun viimeisenä. …voivoi… Karix kommentoi hyvin yllä, olen samaa mieltä.
  Siispä -> toivon muutosta ja osin paluuta vanhoihin näkymiin.

  Ja syövästäni, ers, on edelleen mittaamattomissa, hyvä niin. Pysyn pääosin kuivana, mutta mieskunto ei vielä lähes 3 vuoden kuluttua leikkauksesta osoita hermojen palautumista.
  Mutta pääasia on, että syöpä antautui. Että eikun kevättä kohti (ja hieman haikeana vanhoja keskusteluja kaivaten).

  t. Tumppi

  #36911
  Tulevaisuus
  Osallistuja

  Olen samaa mieltä, tämä vaikeampaa täällä käynti. Ei oikeastaan viitsi enää käydä. Nyt kun itse olen tällä hetkellä terve niin voisin antaa vertaistukea sairastuneille. Itse sain vanhalta sivustolta paljon tukea sairastumiseni aikoihin. Kirjoittaminen ja lukeminen oli silloin helppoa.
  Niin ei ole nyt. Minkä ihmeen takia tämän tekstinkin pitää olla näin suurta.

  #36921
  Aura
  Osallistuja

  Hei vaan jälleen!

  Aavistin, etten ole tuntemuksieni kanssa yksin.

  Vanhaa kesksutelufoorumia kaivataan takaisin. Minäkin kaipaan. Ei tarvita minkäänlaisia analytiikkaseurantoja, jotta voi todeta, että foorumi tekee kuolemaa, ellei jotakin tapahdu. Tarvitsee vain vilkaista, milloin viimeisin viesti eri ryhmiin on kirjoitettu: onko siitä kaksi kuukautta, kuukausi vai pari viikkoa…Se kertoo tosi paljon. Kenties kävijämäärä on vähentynyt jo vanhan foorumin aikana, mutta nyt se on romahtanut. Kuka tahansa maallikko näkee tämän ja syy on selvä: muutos on ollut huono.

  Onko mahdollista palauttaa vanha keskustelufoorumi? Muutoinhan sivusto on tyylikäs ja toimiva.

  Aura

  #37131
  kataja
  Osallistuja

  Täsmälleen samaa mieltä kuin yllä olevat. Vanha foorumi takaisin kunnes on _näyttö_
  siitä että uusi on parempi.

  Eikö siellä syöpäyhdistyksessä kellot soi kun tiedetään että eturauhassyöpäpotilaita on kymmeniä tuhansia, lähes jokaisella on kone kotona ja täällä keskustelee pari kourallista ihmisiä, heistäkin useimmat vaimoja tms. (sinänsä tietysti hyvä.).
  Alkaa herätä epäilys, että foorumi tehdään tahallaan niin hankalaksi, että se kohta voidaan lopettaa.

  Eikö Syöpäyhdistyksen tehtävä ole kaikin keinoin toimia niin että keskustelu käy vilkkaana. Ottakaa huomioon, että täällä liikkuu myös ihmisiä, joilla on jopa puolen vuosisadan verran kokemusta atk- alasta.

  Mutta hyvin on sanottu että ”syövästä elää enemmän ihmisiä kuin siihen kuolee.”

  #37541
  Aura
  Osallistuja

  Huokaus.

  Sivustolla on 13 keskusteluryhmää. Yhdeksässä ryhmässä viimeisin keskustelunavaus tai kommentointi on tehty yli kuukausi sitten, suurimmassa osassa pari kuukautta sitten.

  Kai on uskottava, että foorumi on kuollut ja kuopattu. Suuri häpeä! Jatkokehittelyn kanssa olisi pidettävä kiire, koska kyllä me tämän foorumin hylkäämme lopullisesti, ellei jotain tapahdu – pian.

  Aura

  #38001
  adminjoni
  Avainmestari

  Vielä kun foorumin kehitysryhmä osaisi laittaa joka sivulle sellaisen napin, josta pääsee aina takaisin ”etusivulle” tai ”kotiin”, niin kuin muilla foorumeilla, niin hyvä. Nyt pitää arpoa, että mitähän nappia painaa ja minnehän se vie.
  Siis kun on esim käynyt vastaamassa johonkin viestiin, niin selvä nappi näkyviin viestin lähetyksen jälkeen, josta pääsee takaisin sinne mistä vastaamaan lähti. Ja sama muillekin sivuille, joilla yleensä käydään. Ja sama väri ja muoto napille, niin löytyy joka sivulta hakematta.

  #40271
  Minttu-Marjaana
  Osallistuja

  Kysymys YLLÄPIDOLLE tai muille fiksuille käyttäjille.

  Kuinka pääsen helpoiten/nopeiten ja millä näppäilyllä näkemään aiheen viimeisen kirjoitukset?

  Kun keskustelu jatkuu pitkään kelaaminen loppuun asti tai pg dn -nappia käyttämällä on hidasta.

  YLLÄPITO: EIKÖ TÄTÄ OHJELMAA VOI MUUTTAA NIIN ETTÄ VIIMEISET KOMMENTIT TULEVAT ENSIMMÄISIKSI ? Helpottaisi kovasti käyttöä. Kiitos jos onnistutte.

  #43304
  adminjoni
  Avainmestari

  Aikaisemmin luvattiin ylläpidon puolelta, että foorumin käytettävyyttä parannetaan. Onko koko asia täysin unohtunut?
  Oleellista olisi saada sivun yläosasta pois turha toisto. Jokainen tietää, että ollaan syöpäkeskustelusivustolla, ei siitä tarvitse kertoa koko yläosaa näytöstä. Muutenkin tekstiä pitää tiivistää, jotta enemmän tietoa pystyy kerralla näkemään. Rivinvälit ovat nyt liian isot. Osa otsikkofonteista vie turhan paljon tilaa, kun ovat niin isoja. Jne…. paljon olisi tekemistä, jos haluatte keskustelupalstan entiseen toimintaa ja käyttöön.
  Facebook ei koskaan tule korvaamaan julkista keskustelusivustoa! Julkinen on aina parempi, koska jakaa tietoa helpommin.

  #43544
  Ylläpito
  Avainmestari

  Hei Karix,

  kiitokset palautteesta. Syöpäjärjestöjen viestintä vastaa keskustelufoorumin toiminnasta ja kehittämisestä, emmekä ole unohtaneet keskustelufoorumin käyttäjien toiveita foorumin muuttamisesta. Pahoittelut, ettemme ole kyenneeet riittävän ripeästi reagoimaan toiveisiin.

  Olemme joutuneet tänä syksynä kohdentamaan rajalliset resurssimme Syöpäjärjestöjen 11 jäsenyhdistyksen sivustojen uudistamiseen. Aluyhdistyksemme tarjoavat runsaasti erilaisia palveluja potilaille ja heidän läheisilleen eri puolilla Suomea. Sivustot ovat kaivanneet kipeästi uudistamista, jotta potilaat löytäisivät paremmin yhdistysten palvelut ja saisivat tarvitsemaansa apua läheltä. Iso sivustourakka on nyt loppusuoralla ja julkaisemme uudet sivustot marraskuun alkupuolella. Tämän jälkeen kehittämislistalla on seuraavana keskustelufoorumi.

  Ystävällisin terveisin,
  Ylläpito

  #44034
  Juse
  Osallistuja

  Heipä vaan hei,hieman turhaa marmatusta kun tuolla vanhalla puolella ei toiminut sen kummemmin vaikka aloitin keskustelun,ainahan tai joskus uusi tuo ongelmansa mutta nehän on ratkaistavissa.Kirjoittajien oma aktiivisuus on myös kyseessä kun vanhalla puolella ei ollut kuin eturauhas-syövästä keskustelua pääasiallisesti ja itse kun tosiaan aloitin suolistosyövästä keskustelun niin ei kuulunut kuin huminaa ja hiljaista kuin pottukellarissa.No tämä on minun mielipiteeni ja kenenkään ei tarvii tästä pahoittaa mieltään.

  #47094
  Myy79
  Osallistuja

  Mulla ei ollut uutena alkavana käyttäjänä mitään ongelmia kirjautumisen kanssa. Vanhan foorumin käytöstä ei ole kokemusta. Mun mielestä nämä uudet sivut ovat oikein toimivat. Harmi vain, että tuntuu olevan kovin hiljaista täällä. Mielelläni keskustelisin enemmänkin. Facebookista en ole innostunut.

  #51274
  adminjoni
  Avainmestari

  Taas on puoli vuotta kulunut eikä foorumin sivuston pientä säätöä ole haluttu toteuttaa. Te, syöpäjärjetöjen viestintä, että ilmeisesti koskaan katsele näitä nettisivujanne pöytätietokoneen kautta. Näyttää siis tällaiselta:

  http://syopabb.test/vertaistuki-ja-keskustelut/keskustelufoorumi/

  Miksi sivuston oikeassa reunassa pitää olla kolmella rivillä kerrottuna, että tähän viestiketjuun on vastattu:

  kolme päivää

  kaksi tuntia

  sitten

  ?????????

  eikö voida sieltä asetuksista säätää, että tähän on vastattu

  27.5.2017 klo 22:00:11 tai

  tänään

  Näin toimitaan muissa foorumeissa.

  Kun noin toimitaan, niin tietokoneen näyttöruudulla näkyy 3 kertaa enemmän tietoa. Ymmärrättekö????
  Ihan pikku asia, työnä noin 2 minuuttia, sille teidän viestintävastaavalle!!!!!

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 36)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.