Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 180)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #50044
  Juse
  Osallistuja

  Oliskohan tällaisella kysyntää jossa voisi jutella muutakin ainakin itsestäni tuntuisi hyvältä voisi noissa sairautta koskevissa osioissa keskustella ainoastaan sairaudesta(?) tietenkään ei ole kiellettyä puhua siitä tässäkin.

  Juse

  #50064
  kesanto
  Osallistuja

  Hei Juse,varmaan hyvä ajatus tämä keskustelupalsta, onhan meissä paljon muutakin kuin syöpä.
  Minulla meni pitkään että pääsin sinuksi itseni kanssa diaknoosin jälkeen vielä kuukausi sitten ajatuksiin ei muuta mahtunut,nyt olen löytänyt muuta sisältöä elämääni erilaisia kukka pistokas vaihto ja myyntiryhmistä minä sen löysin,ja nyt intoa puhkuen aamulla ensimmäiseksi tutkimaan mitä uutta tarjolla.Parissa viikossa uuden kodin on saanut toistakymmentä uutta,pientä kasvin alkua,mikäs sen ihanampaa kuin seurata niiden edistystä.Tää on ja jonkinlainen tauti joka kasvaa kokoajan mut tästä ei tarvi olla huolissaan! Iloista kevään jatkoa t.kesanto

  #50094
  Myy79
  Osallistuja

  Hei Juse ja muut!

  Hyvä tämä sinun keskusteluavauksesi :). Elämässä toki on paljon muutakin kuin tämä syöpä. Itse sitä hakee täältä kyllä vertaistukea, jota arkielämässä ei läheisiltä pysty saamaan ja hyvä on ollut jakaa täällä kokemuksia 🙂 Kiitoksia kaikille hyvistä keskusteluista! Kiva sitä on kyllä jutella muistakin asioista. Itsekin kun on nyt ollut paljon kotona niin on alkanut miettiä uutta sisustusta, että mitähän kivaa sitä keksisi 🙂

  #50104
  Miska
  Osallistuja

  Juu, samantapaista täällä, ei ehkä niinkään uutta sisustusta, mutta voisi kyllä vähän maalailla seiniä vaikka. Sellaista olen minäkin viimepäivinä mietiskellyt, remontistani on 20 v. Itsekin olen ollut ennen maalailussa melko hyvä, mutta nyttenpä kun tuntuu, että huippailee (ei puhe syövästä, muuten vaan), ei taida uskaltautua rappusille. On se muutenkin, kun kevään kohistellessa tuntuu ideoita pukkaavan, mikäköhän siinäkin, kylmä on, mutta tuo valoisuus! 🙂 Kesantolle sanoisin, että sinä olet ja löytänyt kivan seurattavan seurakunnan, voin vain kuvitella, kun aamulla ennen kuutta kipaiset katselemaan missä tänään mennään. Mukavaa, siinä alkavat rehottaa pienet ”Tappiset” hyvässä hoidossasi. Oloa ja iloa.
  -Miska

  #50114
  Juse
  Osallistuja

  Heipä vaan kaikille,kovin on tukkoinen tämä kevään kulku ilmoiltaan, rakeita pieniä sateli vähän kävin lenkillä ja sitten haravoin takapihaa.Kesällä edessä talonmaalaus vaimo epäili etten pystyisi siihen mutta kylläpä rouva nyt erehtyy.Silloin rakennusvuonna n.30v takaperin maalasin yksin kahteen kertaan ja eka kerta oli työläin kun tuorelauta imee maalia kuin pesusieni,kasvihuoeen teko jää kyllä syksyyn.Paljonhan tuota tekemistä tuntuisi olevan ja sinällään ihan hyvä eipä jurraa samat mietteet koko ajan päässä,jospa tuleva kesä olisi lämmin ja kelit siedettäviä.Kaksi vuotta taaksepäin olikin fiilikset kurjat olo kuin kuolemaan tuomitulla katselin ikkunasta kun rastas rakensi pesää kumppaninsa kanssa pihakoivuun miten huoletonta ja iloista homma oli.No se on takana kyllä tässä nyt jo alkaa olla sinut asioiden kanssa mutta eiväthän ne unohda aivan heti.Torstaina auto vietävä merkkihuoltoon ja hittolainen kuusituntia kärvisteltävä kun on n.100km päässä mutta ei auta.Jatketaan tarinoita eteenpäin jospa täällä vilkastuisi vanhalla puolella ei vastannut kukaan ja näytti olevan 90%;ti eturauhassyövästä juttua,niin ja tosiaan meilläkin kasvimaan reunassa raparperi kurkkii jo, kasvaa aivan älyttömästi liekköhän saanu toopinkia.

  Terv.Juse

  #50164
  Miska
  Osallistuja

  Heippa vaan Juse ja samantein muut (ei kuitenkaan ne, jotka lähtivät laitumille),

  Niin Juse, arvasit aloitaa tämän ”kirjuutellaan” osion. Mukava juttu. On nuuita sinun tarinoitasi kyllä muutenkin hyvämieli lueskella. Paljonhan sinullakin riittää tuota tohelointia elinympäristösi tiimoilta.Voin hyvin elää asioitasi, kun minulla oli 200 v. vanha mökki oli siellä myöskin hiemankin verran toheloimista. Aina vaan ja yhä uudelleen. Kaikenlaisissa räystäissä on kyllä tullut roikuttua. Keväthän täällä ainakin ensin alkoi ja sitten toppuutti. Tyyliin par laakii pakkii… Tuli rakeita juurikin tuossa 17 jälkeen auton ikkunaan, jotta kopisi. Kaikille kaikkialla kuitenkin lämmösemmän odotusta. -Miska

  #50194
  Juse
  Osallistuja

  Morjesta kaikille.
  Viileää on keli vaikka välillä aurinko pilkistelee aamu lenkki käyty ja haravoin loput tammenlehdet pois ja näköjään podi kehittynyt kun lehtiharavan lapa poksahti rikki enkä edes kummosesti tyrkänny tämähän alakaa hirvittämään jos vielä soppalusikatkin alkaa kädessä vääntyilemään.Sulla Miska on ollut historiallinen mökki olen tuossa miettinyt että olisi kiva jos jostain saisi purkupalkalla vanhat hirret vois vaikka kotipaikalle kyhäillä pystyyn tai tähän tontille kun tässäkin on tilaa.

  Juse

  #50204
  Miska
  Osallistuja

  Moikkat jälleen,
  Tuleehan Jusesta varsinainen Uri Geller, sittenhän voi ruveta touhujen välissä pitämään ”taiteellinen elämys”-esityksiä nimeltään Eikun Lusikat Vääntöön. Vakavoidun. Niin Juse, sekin tuli koettua, millainen voi olla 200 v. honkahirsi. Kun sisäsaunaan tuli halu saada ikkuna, seurasi jännittynyt sahaaminen ja pelko mistä romahtaa, mutta yllätys: sahattu hirsi oli aivan uuden näköistä. Ihmeitten ihme. Sinullahan on nyt myöskin varsinainen ideoiden rumba käynnissä. Ja hyväpä se, että on toimintaa: touhua, tuunaamista, tavotteita :).
  Missäköhän toiset nyt piileskelevät, kiva olisi kuulla enemmänkin sitää sun tätää…. -Miska

  #50334
  Juse
  Osallistuja

  Heippa vaan,paistaa ja ei paista aurinko meinaan eilen oli reissu päivä ja onneksi selvisi autonhuollosta neljässä tunnissa alku arvio oli 6h.Kyllähän tuo väsytti kotia päästyä ja hyvin nukutti, saunan pesin ja ensi viikolla pitäisi keräillä peräkärriin metalliromut ym;ta roinaa.Se on joka keväinen show ihminen kun on semmonen hamsteri että on tullut vuosien saatossa säästettyä mutta kuitenkaan ei niitä tarvii höperön hommaa.Se olisi äitienpäivä ylihuomenna joten jo ennakkoon hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja äidiksi tuleville olette päivänne ansainneet,eipä tässä nyt tämän kummempaa palataan langoille taas tarvittaessa.

  Juse

  #50384
  Miska
  Osallistuja

  No nyt Juse, jos ja kun on jokakeväinen show, niin ei riimaa tuon vuosien varrella säästetyn kanssa vai valikoitko joka kevät niistä vuosien varrella säästelystä vain jotain? Hmh. no tämähän oli vainen pientä vitsintynkää, tiedän kyllä hyvin tuon romun keräämisen (jos muistat vanha mökki), mutta täytyy myös sanoa, että yllätys yllätys joskus vanha sepän takoma ruosteinen iso naula olikin tuiki tarpeellisen nappi juttu jonnekin mitä ikinä ei olisi voinut kuvitella. Joten, älä vaan taaskaan heitä pois kaikkea romuksi katsomaasi. -Miska

  #50514
  Juse
  Osallistuja

  Morjesta kaikille,varasto ja autotalli piharakennuksessa siivottu ja eipä tuolta kauhiasti roinaa lähteny lauantaina sitten vietävä jätekukolle.Muuten ollut vähän pöhinää auton kanssa, vielä ilmeisesti jarrutehostajan putki tihkuu no huomenna selviää.Päivä on pilvinen ja vettä äsken vähän ripsui lumet pihastakin kadonneet paitsi takapihalta ikkunan alta joka pääosin on varjoinen puoli.Onhan meillä käytössä minun Ammattikoulussa -60 luvulla tekemä kuusenjalka sekä takan hiilikeppi kolmesakarainen joten kyllä voi sanoa että Suomalainen työ on priimaa.Hiljaistahan täällä edelleen on kaikki ei halua jutella niitä näitä mutta se johtuu ymmärrettävästi elämän tilanteesta,viime elokuussa hommattiin norjalainen metsäkissa nyt 1v ikäinen minun kaverina nukkuu.Hupaisa kissa mitään hätää ei ole jos istun sohvalla mutta annas kun olen tietokoneella niin silloin on naukumassa leikkimään,hyvää iltapäivän jatkoa kaikille.
  Juse

  #50534
  Myy79
  Osallistuja

  Heipat kaikille!

  Pakko on kommentoida, kun Juse puhui kissastaan. Mulla toi koira on myös vähän kuin hyvä ystävä. Jotenkin tuntuu, että se ymmärtää/ vaistoaa tosi hyvin mun mielialat. Sillä on selvästi myös hyvät ja huonot päivät. Mulla tää koira on aika uus tuttavuus. Tällaisia havaintoja oon siitä tehnyt. Mun elämään kuuluu nyt oikeastaan ihan lepoa ja työn hakua. Aikamoinen hakuprosessi on ,kun haet kunnalle töihin. Hakemusta pitää täyttää monia sivuja ja sitten vielä erikseen kirjoittaa hakemus+ cv. Joskus ärsyttää, miten vaikeaksi työnhaku on tehty. Jos haet saman kunnan useampaan paikkaan, vaikka olisi saman alan, niin silti jokaiseen paikkaan aina tuo sama rumba. Vähän tässä oon miettinyt, että hakisiko vielä jossain vaiheessa opiskelemaan jotain 🙂 No saa nähdä, päivä kerrallaan. Kyllä toi kevään tulo vaan vaikuttaa positiivisesti mielialoihin. Luonto puhkeaa kukkaansa, vaikka eipä silti, kyllä talvikin on kaunis ja syksy. Hyvää viikonjatkoa kaikille!

  #50544
  Miska
  Osallistuja

  Moips kaikille. Hyvä on Juse, ettet kaikkea sitten heittäytkään ja et kai sentään meinanutkaan kuusenjalkaa ja hiilikeppiä! Eikö ne saaneet sinun autosta eliminoitua noita asioita siellä merkkihuollossa? Minulla on sellainen ”merkkihuoltaja”, jolta ei kyllä jää mikään huomiotta. Olen kiitollinen – pois autohuolet.
  Kyllä tämä on hyvä osio saattaa tosiaan olla, että osalla on (ja tietenkin) hiukka muunlaista ajateltavaa, kuin autot, kissat ja koirat… Kissa muuten onkin jännä tapaus, useimmiten itsenäinen kun mikäkin, mutta juuri tuollainenkin sopii kuvaan, että kyöhnää siinä ja jos menet koeelle tai puhelimeen alkaa protestikausi. On ollut kissakin.
  Enemmän olen kyllä koiraihminen, eli etupäässä ja henkeen ja vereenkin. Muun muassa siksi Myylle: tottakai se on hyvä ystävä, eikä vaan vähän. Ja koiran vaisto on ylenpalttinen. Varmasti vaistoaa sinun mielialat ja osaa tarpeen tullen olla niistä huolissaankin. Hyviä havaintoja olet Myy kuitenkin tehnyt uustuttavuudesta ja mitä pidemmälle teidän keskinäinen yhteiselo etenee, sitä paremmin ymmärrätte toisianne, lopulta pelkästä katseesta. Vielä Myylle: kova on tuo työnhakuprosessi, aika-ajoinen ärsytys ei yhtään ihmetytä. Itsestäni vielä sen verran, että grillauspinta alkaa pikkuhiljaa helpottaa, ”eikun menoks”.
  Kaikille mahdolllisuuksien mukaan oikein hyvää kevään/kesän alkua, kyllä se nyt tulee, jess! -Miska

  #50614
  Myy79
  Osallistuja

  Joo, hyvä sitä tietysti on kirjoitella muustakin kuin syövästä, mutta ainakin itsellä tänne foorumille kirjautumiseen vaikutti se, että kaipaa ihan vertaistukeakin. Hyvä idea, Juse , tämä silti on. Itselleni ei olisi tullut mieleenkään. Lisäksi jos tänne muodostuu tietty porukka, niin voi saada hyvät keskustelut aikaiseksi aiheesta kuin aiheesta 🙂 Se tietysti vaatisi aktiivisuutta porukoilta.

  #50634
  Miska
  Osallistuja

  Jälleen jouduin kirjautumaan. Ja on muista minut ruksittu….. ?
  Se, että tullessaan tänne foorumille toivoo vertaistukea on mitä ymmärrettävintä. Ja onneksi sitä onkin kohtuullisesti tarjolla. Se on hyvä. Tämä ”sitä sun tätä” on ainakin minusta kiva osio monien muiden lisänä. Niin, että pesin taas pyykkiä, välillä otin kuvia ja tappelin tulostimen kanssa. Ilma taaskin on tänään ollut kesäisen leppeä. Mukavaa. Miten Myy sun ripset ? -Miska

  #50714
  Myy79
  Osallistuja

  Moikka Miska ja muut! :))

  Kiitos kysymästä, MIska 🙂 Mun ripsenaluista osa on tipahtanut pois, mutta eiköhän ne sieltä pikkuhiljaa tule. Hiuksien kasvun alkaminen on kai yksilöllistä. Sairaalassa minulle sanottiin, että 1 kk viimeisestä hoidosta kun on kulunut, niin hiukset alkavat kasvamaan. Joo, on tämä mukava osio muiden mukana.

  #50884
  Kangasalan Ukko
  Osallistuja

  Moro vaan kaikille.

  Kiva idea tämä sitä sun tätä on. Tässä sitä tulee.
  Tämän kevään suuri idea on laittaa mökille kasvamaan pari luumu puuta. Eivät olleet hinnan kiroissa kun sellaiset paikallisesta marketin kesäpihasta bongattiin.
  Ainoa ongelma on että ei siellä mökillä oikein mikään saa kasvaa, jänikset ja peurat pistävät parempiin suihinsa. Eipä noita kasveja ole kauheasti jaksettu suojailla, onpahan ollut eläimillä herkku päivät aina silloin tällöin. Luumupuut tosin ajattelin suojata verkoilla että saavat edes pienen mahdollisuuden kasvaa. Muuten siellä on hankala saada kasvaan mitään, olen yrittänyt saada nurmikkoa kasvamaan, ei onnistunut, apilaa kasvamaan, ei onnistunut. Maaperä kun koostuu seuraavasti: kerros sammalta, pari senttiä multaa sen alla viisi senttiä tuhkaa, pari senttiä multaa sitten hiekka. Ilmeisesti vanhaa metsäpalo aluetta kun tuhka kerros löytyy joka puolelta. No lienee hapanta tai toisin päin, eipä tuosta emännän kanssa olla ressattu. Aina naurettu kun joka kevät myyrät ovat vieneet kukkasipulit. No kyllä me joskus sinne kevät kukkia saadaan.
  Sellaisia tänne, jatketaan rupattelua.

  #50944
  Miska
  Osallistuja

  Morot sinullekin K-Ukko,

  Tuttuja jupiset. Kun hankin aikoinaan 200 v. lähentelevän mökin, kasvoi pihassa kaura. Sitä aloin viikatoimaan ja päälle kuntorullalla ajelemaan, ajelemaan ja yhä taas ajelemaan. Lopputuloksena alkoi kyllä vihreä väri edes pilkottamaan. Vuosien ja taas vuosien jälkeen sain siitä aikaiseksi hienon nurmikon, jolloin koneetkin vaihtuvat moottorisiksi, ensin työnnettävään sittemmin ajettavaan. Luumupuita sain kasvamaan, aloitin kyllä verkotuksella. Ja joinain vuosina luumusato oli turhankin mittava. Jänikset ja minun tapauksessani peurat mitä ilmeisemmin, olivat yhtenä yönä kyllä pistelleet talon päädyn kukkalaatikosta petuniat suloisiin poskiinsa. Onkohan tuo tuhka ollenkaan huono juttu, en kyllä tiedä, mutta jokin kutina voisi olla sen hyvänteostakin. Saatte te joskus niitä kevätkukkia, tällaiset asiat vaan vaativat (ainakin kaupunginkasvatilta) todellista pitkäjänteisyyttä. Lykkyä tykö…. -Miska

  #51094
  Miska
  Osallistuja

  Sinulle Myy 🙂

  Muistatkos, kun joskus alkuvaiheessa tänne tultuani sanoin, että jätin sinusta tuon 79:n pois, ja niinkin, että tuskinpa täällä on muita Myitä. Kuinkas onkaan käynyt, olet näemmä nyt saanut seuraksesi pikkuisen… -Miska

  #51104
  Myy79
  Osallistuja

  Miska 🙂

  Joo, muistan kyllä, kun sanoit joskus, että ei täällä ole muita myitä. Huomasin itsekin, että tänne on ilmestynyt pikkumyy.

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 180)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.