Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #71430
  A
  Osallistuja

  Moi kaikille, mulla on ollu 18 v ers aggressiivinen 9 on käynyt sinänsä ”tuuri” lääkkeiden suhteen,hyvät vasteet, tosin nyt on ers levinnyt virtsarakkoon ja sen takia toinen munuaisen toimimaton ja toisessa nefrostooma tulevia sytohoitoja varten, että varmaa toimii, selkärangassa etäpesäke gammakuvauksessa todettu sekä tt kuvauksessa…. Kaikille voimia t. Ap

  #71901
  tytar
  Osallistuja

  Hei!
  Pitkän taipaleen olet kulkenut syövän kanssa. Kirjoitinkin tuonne toiseen ketjuun isästäni jolla nyt todettiin sama 9 kun sinulla. Hänellä myös levinnyt kylkiluuhun. Onko sinulla pitkään ollut levinneenä? Jos saa kysyä.
  Itselle aika shokkina tuli ja niin myös isälle kun lähti vaan varmuuden vuoksi mittauttamaan arvot. Psa oli koholla muistaakseni 9.7. Olen lukenut lähes jokaisen tarinan tältä puolelta osa antaa lohtua paljon ja osa taas saa toivomaan ettei tämä tauti olisi kuolinsyy.
  Sitä olen ihmetellyt tässä että miksi tätä syöpää ei seulota kun esim naisilla kohdunkaulan syöpää?!
  Osaako joku vastata tähän. Luulisi sen käyvän halvemmaksi kun nämä kaikki hoidot mitä ihmiset joutuvat ottamaan ja myös leikkaukset. Tosin naisena ei tästä paljoa ymmärrä.
  Luin myös että on perinnöllinen, mutta meneekö se isältä pojalle vai voiko myös esim alttius olla minun pojallani? Kysynköhän jo liian vaikeita kysymyksiä. Hyvää kesää kaikille ryhmäläisille ja toivon kaikkea hyvää joka ikiselle. Tosin niin paljon on kaikenlaisia sairauksia iästä riippumatta, niin olenkin tullut siihen tulokseen että tutkimaton on terve.

  #71919
  Mies 48
  Osallistuja

  Terve tytär!

  Hyviä kommentteja ja kysymyksiä sinulta – kaikki aivan oleellisia. Näistä palstoilta surffaamalla toisaankin löytyy aika hyvin tietoa, tässä ihan vain minun havainnot kysymyksiisi:

  – Ei haluta seuloa ERS/mitata PSA:ta liian laajasti koska korkea PSA ei aina ole merkki syövästä (liikakasvu, tulehdus jne?). Ts ei haluta ”turhaan” huolestuttaa ihmisiä jos PSA korkea mutta syytä ei löydy? Pelätään että elämänlaatu heikkenee tietämättömyyden takia. Itse toki myös kannattaisin laajempaa seulontaa, mutta tämä on se syy joka minulle on kerrottu miksei laajasti seulota miehiä?

  – Perinnöllisyys, kyllä – ERS on perinnöllinen ja rittää että on suvussa ei tarvitse olla välttämättä isä-poika suhde. Tähän suosittelevat että jos suvussa on ERS kannattaa alkaa mittaamaan PSA:ta kun 40v lasissa. Itse aion usuttaa omaa poikaani testeihin kun 35v on täynnä.

  Ja jos se rauhoittaa sinua niin oma leikkaava lääkärini totesi todennäköisyyksistä viime talvella näin: Parille kymmenelle prosenttille radikaalileikkauksen läpikäynneillä syöpä uusiutuu, mutta lisähoitojen jälkeen ainoastaan 1-2% kuolee ERS:ään. Joten kyllä se vanha sanonta että ”jos jokin syöpä on pakko saada niin ERS on se paras vaihtoehto”. Aika lailla suuremmat todennäköisyydet kuolla vanhuuteen kuin ERS:ään – sanoo superhuolestunut ERS polun tallaaja joka on ”vain” 52 vuotias…

  #71951
  tytar
  Osallistuja

  Kiitos sinulle vastauksestasi joka lämmitti mieltäni. Kovin nuorena voi tuokin tauti tulla näköjään, vaikka sitä pidetään enemmän vanhempien ihmisten tautina. Ens kuussa isä saa taas uuden hormonipiikin ja jossain vaiheessa saa sädehoitoa. Toivottavasti tauti nyt seisauttuisi. Mukavaa kesää ja kaikkea hyvää

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.