Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #65108
  Voteliini
  Osallistuja

  Hei löytyykö ketään samanlaisen diagnoosin saanutta eli vatsaontelontakaisen tilan kasvain? Itselläni äskettäin tämä annettu ja ei voi kuulemma leikata kun on niin riskialtis leikkaus ja vaikeassa paikassa tällä hetkellä seurataan tilannetta oli edellisestä 2 kk:n kuvauksen jälkeen hieman kasvanut ja nyt odotellaan seuraavat 6kk sitten uudestaan kuvauksiin. En oikein osaa ajatella asiasta mitään mihin pitäisi varautua ongelmia ym. minulle tämä löytö tuli sattumalta esille kun jouduin muuten vatsaleikkaukseen tyrän takia. Löytyykö ketään kohtalotovereita miten olette selviytyneet odotuksista ja mitä voi olla tulossa?

  #66289
  adminjoni
  Avainmestari

  Jättikö sinua hoitanut lääkäri asian silleen lähetämättä tarkempiin tutkimuksiin esim yliopistosairaalaan? Mielestäni olisi pitänyt tutkia kunnolla, mistä on kysymys ja jos pahanlaatuinen kasvain olisi kysymyksessä, hoidot siihen olisi pitänyt aloittaa.

  #66335
  Maya
  Osallistuja

  Hei Voteliini!

  Täällä kohtalontoveri.

  Olin kaksi viikkoa sitten Oulussa leikattavana, ja jossain tekstissä luki diagnoosina Etäpesäke vatsaontelontakaisen tilassa tai vatsakalvossa.
  Leikkauksessa varmistui kaksi viikkoa sitten, että kyseessä umpilisäkelähtöinen peritoneumin musinoottinen karsinoomapesäke. Kasvaimella ei kokoa ollut kuin halkaisijaltaan se pari senttiä.

  Kaikki minulla lähti liikenteeseen tulehtuneesta umpilisäkkeestä vuosi sitten. Silloin hyvin pitkässä ja paksussa poistetussa umpilisäkkeessä todettiin limakasvainta, silloin hyvänlaatuista. Pari kuukautta tuosta umpparileikkauksesta tehtiin uusi laparoskopia lisäresektion merkeissä. Kuusi senttiä typistivät paksusuoltani. Pari kuukautta sitten kävin tuon lisäresektion jälkeisissä kontrolli tt-kuvissa, jossa sitten radiologi löysi yllättävän löydöksen. Oma yliopistosairaalani konsultoi Oulun hipek-tiimiä asiasta, ja he päätyivät, että minut täytyy leikata hipek-valmiudessa, selvittää mitä tuo yllättävä löydös on. Onneksi leikkasivat, koska syöpäähän se sitten oli. Kasvain poistettiin ja tehtiin hipek-hoito. Kotiuduin viime torstaina ja tänään kävin omassa terveyskeskusessa hakasten poistossa. Hakasia oli 50, eli pitkä haava siis.

  Nyt odotan aikaa Kuopioon syöpäpoliklinikalle ensimmäiseen kontrolliin, joka on kuukauden kuluttua, sitä en tiedä, katsotaanko kuukausi leikkauksesta vai kotiutumisesta. Sitten on kolmen kuukauden ja kuuden kuukauden kontrollit jonka jälkee päätetään jatkoista.

  Minkä kokoinen kasvaimesi on, jos saa kysyä?

  Odottaminen itselleni on aina ollut hirveää aikaa. Sekuntit tuntuvat hitailta ja päivät todella pitkiltä. Olen kuitenkin yrittänyt saada aikaa kulumaan tekemällä asioita mistä nautin. Nyt, vaikka vasta leikkauksen jälkeen kotiutunut, on olo kuin löysässä hirressä. Kontrollit pelottaa enkä tiedä onko ihan tyhmää pelätä niitä jo tässä vaiheessa.

  Toivon sinulle kovasti voimia! Jos yhtään mikään asia mietityttää, kannattaa tarttua puhelimeen ja soittaa yksikköön, jossa sinua hoidettu, jotta saisit puhua hoitajan tai sinua hoitaneen lääkärin kanssa. Yksin ei kannata jäädä – silloin kaikki tuntuu pahemmalta. Itse meinasin jäädä yksin, sulkea kaikki ulkopuolelle, mutta sitten älysin tehdä toisin.

  Tännekin saa kirjoitella tuntoja, käyn päivittäin kurkkaamassa, mitä täällä on tapahtunut. 🙂

  #66391
  Voteliini
  Osallistuja

  Löytyy siis kohtalotoveri Maya.. Kävin viime viikolla TT-kuvauksissa ja tänään lääkäri soittelee onko siellä mitään kasvamista tapahtunut vai ei. Aiemmasta kuvauksesta oli toinen röntgenlääkäri epäillyt että kyseessä olis reaktiiviset imusolmukkeet mitkä kuvassa näkyneet. No tänäähän siihenkin ehkä sitten tulisi selvyyttä koska tyräleikkauksesta on jo 8 kk kulunut. Nyt jännittää tosi paljon mitä lääkäri kertoo… Edellisellä kerralla en oikein osannut mitään kyselläkään kun tämä kaikki tuli niinkuin märkä rätti kasvoihin. Sinulle Maya toivon voimia eteenpäin taistelussasi.

  #66428
  Maya
  Osallistuja

  Voteliini,

  Kiitos!

  Saitko puhelun lääkäriltä? Millaista kerrottavaa hänellä oli?

  #66452
  Voteliini
  Osallistuja

  Maya, lääkäri soitti ja kertoi radiologin tulkinneen imusolmukkeet pienentyneiksi. Eli ilmeisesti ne kasvainepäilyt ovat sitten olleet reaktiiviset imusolmukkeet, mutta että he vielä käsittelevät asiaani yhteisessä kokouksessa joka oli eilen. Tänään lääkäri sitten taas soittelee mihin päätökseen he ovat tulleet… Taas vähän jännittynyt olotila mitä on odotettavissa…

  #66469
  Voteliini
  Osallistuja

  Lääkäri soitteli ja he ovat päätyneet tekemään minulle tarkempia tutkimuksia. Mahalaukku ja paksusuoli tähystetään ehkä niistä sitten jotain selviäisi. Toki toivon ettei sieltä löytyisi mitään. Odottelen nyt sitten niihin tutkimuksiin kutsua. Täytyy sanoa et odottavan aika on pitkä….

  #67007
  Maya
  Osallistuja

  Hei Voteliini!

  Miten sinulla menee nyt toukokuun lopulla? Oletko päässyt tarkempiin tutkimuksiin?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.