Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #44414
  tuuli
  Osallistuja

  Hei,

  aloitan uuden keskusteluketjun siinä toivossa, että löytäisin kohtalotovereita.

  Olen 60v. Saksassa asuva suomalaisnainen. Vuoden 2015 syksyllä minulle tehtiin nk. Whipple-leikkaus sen jälkeen kun minulla oli todettu adenokarsinooma sappi-ja haimatiehyen yhtymäkohdassa (Vaterin ampulla). Syöpä todettiin ajoissa eikä se ollut vielä levinnyt, joten en tarvinnut jatkohoitoja. Nyt kun leikkauksesta on kulunut yli vuosi, kuntoni on hyvä. Ruokavaliotani on joutunut uusimaan, mm. siirtymään gluteenittomaan leipään ja olen jättänyt maidon pois. Kokeilemalla olen joko laajentanut tai supistanut ruokavaliota.

  Suurin huoleni ovat n. 1/2 vuoden ajan esiintyvät koliikkikohtaukset, jotka tulevat yhtäkkiä muutaman sekunnin varoitusajalla, kestävät Luojan kiitos vain 30-60 sekuntia, mutta ovat niin kivuliaita kuin synnyttäisi lasta( olen 5 lapsen äiti, tiedän mistä kivuista puhun). Samalla hengitys salpautuu, hikipisarat valuvat otsalta ja pyörtyminen on lähellä. Lääkärit eivät osaa sanoa, mikä näitä kohtauksia aiheuttaa. Saksalaisessa foorumissa olen löytänyt muita saman leikkauksen läpikäyneitä ja he kuvaavat koliikkikohtauksia samalla tavalla. Näitä henkilöitä on tutkittu, mutta kipujen syytä ei ole löydetty. Kovakaan kipulääkitys ei auta ja kohtaukset tulevat niin yllättäen,ettei kipulääkettä kerkiä enää ottamaan. Koliikkeja ei saata olla viikkoihin ja sitten yhtäkkiä useampia päivässä. Jotenkin ne liittyvät suoliston kuntoon, koska ripulin jälkeen niitä oli n. 20 päivässä. Onko täällä foorumissa joku haimasyöpää sairastava, jolle on myös tehty vastaava Whipple-leikkaus? Kärsitkö kuvaamistani kohtauksista? Mikä auttaa kivun tullessa? Olisin kiitollinen vastauksista, vaikka tiedän, että tämän tyyppinen syöpä ja leikkaus ovat aika harvinaisia.

  En ole valitettavasti ensikertalainen täällä keskustelufoorumissa, sillä olen sairastanut vuonna 1998 kilpirauhassyövän(radiojodihoito) ja 2009 T-solulymfooman(hoitona kemoterapia).

  Rauhaisaa joulunodotusta kaikille
  tuuli

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.