Keskustelut Forums Miesten syövät Eturauhassyöpä ja sen hoitokokemukset – Tapaus Lehtorinne Vastaa viestiketjuun: Eturauhassyöpä ja sen hoitokokemukset – Tapaus Lehtorinne

#30031
jyrkiap
Osallistuja

Vastaan viestiisi oman kokemuksen kautta.

Niin minullehan tehtiin laaja leikkaus robotilla TAYS:ssa alkukesästä 2013 ja Jyväskylän sädesairaalassa 64Gy sädeannokset laikkausalueelle
(10mm kapselin ulkopuolella ja 1mm marginaalissa 4+3Gleason ja löytyi paljon gleasion 5:kin).

Muuten toipumiset on sujuneet odotettua paremmin, en erittele tarkemmin pieniä ongelmia, ne ovat niitä tyypillisiä näihin hoitoihin liittyviä.
Nyt kuitenkin virtsasuihku on tullut tämän vuoden 2015 aikana (kevättalvesta lähtien) heikoksi ja aina kirveli (joskus kovasti) virtsatessa (noin 20 krt tuli myös verta jäännösvirtsassa).
Kesällä jo joutui ponnistamaan että sai virtsaamisen alkamaan. Kävin asian tiimoilta päivystyksessä, jota kautta sain ajat ultraan ja kystoskopiaan.

Nyt olen käynyt molemmat toimitukset (elo- ja syyskuu 2015). Ultrassa ei onneksi näkynyt mitään (tukkeuttavia) pahanlaatuisia kasvaimia. (pelkäsin virtsarakonsyöpää)
Kystoskopiassa, urologi joutui ottamaan jäykän putken ja puhkaisemaan virtsarakon lähellä arpeutunutta kudosta. Siis tämä oli hoidoista johtuva ongelma (onneksi).
Ei ollut mikään mukava toimitus, geelipuudutuksella kuvataan ja puhkaistaan putki auki. Tosin se oli vain hetkellinen kipu ja oli elintärkeä toimitus.

Jatkossa tämä oire voipi toistua ja urologi antoi ymmärtää että se tehdään myös itsehoitona, että huh huh, työntää kotona vapaaehtoisesti ohut putki sinne virtsarakkoon asti.
Toivottavasti en siihen joudu.

Tämmöistä tänne, t jyrkiap.