Keskustelut Forums Miesten syövät Eturauhassyöpä ja sen hoitokokemukset – Tapaus Lehtorinne Vastaa viestiketjuun: Eturauhassyöpä ja sen hoitokokemukset – Tapaus Lehtorinne

#38021
ELehtis
Osallistuja

Kyllähän sen niin pitää olla, jos edellisessä kontrollissa sanotaan, että seuraava aika on ajankohdassa X, niin kyllä systeemin pitää toimia niin, että se toteutuu myös niin. Mikäli mitään ei ole sovittu/luvattu, asia on tietenkin potilaan omalla vastuulla, että tarvittavat hoidot/kontrollit tehdään ajallaan. Jos viivästystä, kohtuullista sellaista, on tulossa, niin siitäkin pitäisi tiedottaa. Epätietoisuudessa oleminen ei hoidettavan asiaa edistä.

Jos tämän laatuiset asiat jätetään kokonaan ihmisten omatoimisuuden varaan, niin kaaoshan siitäkin syntyy, kun me ”äänekkäimmät” koetamme painaa jonojen ohi ja ”hissukat” tyytyvät kohtaloonsa. Kyllä järjestelmät ja resurssit tulee rakentaa ja varmistaa niin, että jonot pysyvät asiallisen lyhyinä ja suositellut hoitojen/kontrollien toimenpidevälit toteutetaan suunnitelmien mukaan. Jos sitten itse kukin haluaa muunlaista hoitoa/seurantaa, voi hakeutua muiden palveluntarjoajien pakeille.