Keskustelut Forums Naisten syövät RINTASYÖPÄ Vastaa viestiketjuun: RINTASYÖPÄ

#42241
Sandra
Osallistuja

Moi Triankeli!
No nyt on lopulta toinenkin hoito takana, kyllä se sitten kuitenkin reilulla viikolla siirtyi hammashomman vuoksi. Reilu viikko sitten torstaina kokeiltiin toista taxoterea, mutta kas, siitähän tuli allerginen reaktio. Naama meni ihan punaiseksi ja henkeä rupesi ahdistamaan samoin tein, kun se alkoi tippua. Vaan on ne hoitajat ammattilaisia siellä, kyllä sen niin taas siitä tilanteen hoidosta huomasi! Samoin tein tippa kiinni, ensimmäinen vasta-aine kanyyliin, verenpainemittari toiseen käteen samalla kun toinen hoitaja jo toi toisen vasta-aineannoksen. Siihen mennessä, kun lääkäri ehti paikalle, tilanne oli jo ohi. Taxotere on siis ikuisesti poissa laskuista, seuraavasta kerrasta lähtis henki.

Päätettiin sitten, että heti seuraavana päivänä siirrytään CEFiin, jota piti olla loput kolme kertaa, saan sitä nyt siis yhteensä viisi. Se tiputus meni ihan hyvin, paitsi että kanyylin paikka piti kerran vaihtaa, kun meni tukkoon tai jotain. Huomaa selvästi, että on topakampi myrkky, pahoinvointilääkkeitä tuli yksi lisää ja ne otetaan muutenkin aikataulutetusti. Ja sen tuntee, että jos niitä ei ottaisi, niin olisi aika huono olo. Sain jo taxoteren aikaan sen ohjeen, että kannattaa ottaa pahonvointilääke, jos yhtään etoo, niin se ei pääse ”päälle”. Syömään pystyi/pystyy silti hyvin ja makumuutoksia ei edes vielä ole tullut näin reilu viikko sen hoidon jälkeen. Sivuoireet ovat ehkä hieman pahemmat, mutta tavallaan ”mukavammat” kuin taxoterellä. Sitä viime kerran epämukavaa, kivuliasta oloa ei ole tullut. Mahakin pysyi kunnossa, kun jatkoi sen somacin syömistä kortisonin jälkeenkin. Mutta se väsymys! 😀 Sängystä kun lopulta pääsi ja sai jotain syötyä, niin ei kun sohvalle nukkumaan! 😀 Ja sitä unta onneksi riitti, meni monta päivää huvassa… Samoin pää on ihan pöhnässä muutaman päivän, ei toimi ajatus huonostikaan. Silti mieluummin pöhnässä ja väsyneenä mieluummin kuin niiden kipujen kanssa! 🙂 Ja se tunne, kun viikon päästä hoidosta se pöhnä helpotti ihan salamana, oli ihan uudesti syntynyt olo, kun kävi järvessä uimassa ja rannalla! Tosin myös yöunet lähtivät pariksi yöksi siinä vaiheessa. Ensi viikolla meinasin ihan yrittää olla taas yötä mökillä, kun ei nuo hajut nyt tunnu niin pahalta.

Peruukkiakin olen tässä reilun viikon opetellut käyttämään. Se löytyi ihan ensi sovituksella ja maksusitoumus kattoi sen kokonaan. Toki shampoo ja hoitoaine pitää itse ostaa. Tumman ja lyhyen minäkin otin, aika samanlainen löytyi kuin viimeisin kampaus. Toki se blondi ja muitakin vaihtoehtoja piti testata, mutta äkkiä se oma löytyi… Aika usein tuttavien kanssa kyllä huivia pidän jos sitäkään ja julkisille paikoillekin joskus menen huivi päässä. On se peruukki silti hyvä tuki ja turva, kun enemmän ihmisten parissa liikkuu.

Parin viikon päästä sitten taas seuraava hoito… Sinullakin varmaan on jo toinen hoito takana, miten meni? Toivottavasti oireet pysyvät kurissa. Minulla kävi muuten samalla tavalla tuon leikatun rinnan kanssa, turvotti ja punoitti, jospa se lääke siellä tekee tehtäväänsä…

Ja kesä jatkuu… 🙂