Keskustelut Forums Miesten syövät Diagn. T3 Vastaa viestiketjuun: Diagn. T3

#43714
anteroi
Osallistuja

Lueskelin Watsonin vihjeestä taudin hoitosuosituksia. Minun vaivani näyttää kuuluvan kohtalaisen (tai suuren?) riskin luokkaan (T3, Gleason 7). PSA-arvoni oli sentään vain n. 11.
Hoitoni on kyllä toteutettu näiden suositusten mukaisesti.
Isotooppikartoitusta ei ole tehty, koska PSA arvo on näin matala enkä ole valitellut luustokipuja. Kyllähän tämän ikäisen luustossa on jo monenlaista kivun tunnetta milloin missäkin, mutta niiden taustalla voi tietenkin olla ihan muu syy kuin levinnyt eturauhassyöpä. Miten tällaiset kivut sitten eroavat syöpäkivuista – en tiedä!

Hoitosuositus-sivun mukaan muualla kuin luustossa olevien etäpesäkkeiden tutkimiseen voidaan käyttää röntgenkuvausta, kaikututkimusta, tt- tai magneettikuvausta.
Syövän toteaminen lantion imusolmukkeista näyttää olevan vaikeaa ja perustuu lähinnä imusolmukkeen koon määritykseen. Minulle tällaisia tutkimuksia ei ole tehty.

Eipä tässä muuta kuin rohkeasti seuraavaan kontrolliin! Jospa se PSA arvo olisi niin matala, ettei uusia hoitoja tarvittaisi. Aion kuitenkin kysyä lisätutkimuksien tarpeellisuudesta.

Hyvää viikonloppua kaikille ”kollegoille” !