Keskustelut Forums Miesten syövät Diagn. T3 Vastaa viestiketjuun: Diagn. T3

#57014
Atte
Osallistuja

Tervehdys Reikka43!

Sinulla on paljolti samanlainen diagnoosi kuin minullakin pari vuotta sitten. Eroa löytyy tuosta Gleason-luokituksesta, joka minulla oli 4+3. T3-luokka minullekin annettiin, mutta ei koskaan kerrottu onko se a- vai b-laatua. Kun kysyin kasvaimen tunkeutumisesta kapselin läpi, en koskaan saanut selkeää vastausta siihen mihin tämä kasvan mahdollisesti oli jo päässyt.
Parin viikon kuluttua diagnoosista sain ensimmäisen hormonipistoksen (Firmagon) ja tästä noin kuukauden kuluttua Eligard-hormonipiikin, jonka vaikutusajaksi kerrottiin n. puoli vuotta, mutta ainakin haittavaikutukset (hikoilut ym.) kestivät paljon pitempään.
Sädehoidot alkoivat n. neljän kuukauden kuluttua ja ennen hoitoja laitettiin kultajyväset eturauhaseen sekä suoritettiin hoitoon tarvittavat kuvaukset (magn.kuvaus sekä ct-kuvaus).
Sädehoidoista tulee lokakuussa kuluneeksi kaksi vuotta ja hormoneitakaan ei ole nyt laitettu, kun psa-arvot ovat olleet hyvällä tasolla. Kaipa tautini on saatu pysäytettyä ja tällä hetkellä tunnen oloni terveeksi.
Sinulla Reikka on ehkä kokemani kaltainen hoitoprosessi edessä. Minun osaltani hoidot sujuivat hyvin ja pysäyttivät sairauteni etenemisen. Hoidoilla on tietenkin myös sivuvaikutuksia, joskus ikäviäkin. Tärkeintä on kuitenkin se, että tauti saadaan kuriin ja elämä jatkuu.
Hyvää loppukesää sekä jaksamista hoitoihin!