Keskustelut Forums Miesten syövät Seurannasta Vastaa viestiketjuun: Seurannasta

#58024
Atte
Osallistuja

Tervehdys Kataja!

Eturauhassyöpää on hyvin monta eri tyyppiä. Joidenkin tauti ei tarvitse juuri mitään hoitoa ja toisille hoidot ovat elämän jatkumisen kannalta välttämättömät.
Varmaankin moni hoidetuista olisi selvinnyt ilman operointia, mutta tätähän ei aina pysty etukäteen ennakoimaan. Parempi hoitaa kuin ottaa riski hoitamatta jättämisen seurauksista.
Itselläni ei tullut mieleen spekuloida syövän seurantavaihtoehdolla, kun kudosnäytteen perusteella syöpä oli suhteellisen ärhäkkää tyyppiä. Muistissa oli myös isäni kohtalo, kun hänen syöpänsä hyvin nopeasti levisi luustoon. Jos tällöin olisi ollut heti diagnoosin jälkeen käytössä tehokkaat hoitomuodot, olisi isänikin saanut todennäköisesti elää vielä pitkään – erittäin hyväkuntoinen kun vielä oli sodan käyneeksi ja kahdesti haavoittuneeksi mieheksi.
Hienoa tietenkin on, että joissakin tapauksissa on mahdollista elää ers-syövän kanssa pitkään ilman minkäänlaisia hoitoja. Tällainen ei ole kuitenkaan mahdollista meille kaikille eikä meillä ole muuta mahdollisuutta kuin luottaa diagnoosin tehneisiin ja hoitaviin lääkäreihimme.
Olen tällä hetkellä onnellinen siitä, että kävin läpi hoitoni (sädetys, hormonit) ja olen ehkä näin saanut lisävuosia elämääni. Tietenkään ilman kipuja ja vaivoja en elä, enkä tiedä johtuvatko vaivani hoidoista vai taudista, mutta elän kuitenkin!

Terveisin Atte