Keskustelut Forums Krooninen syöpä Syysaikaan Vastaa viestiketjuun: Syysaikaan

#58084
Kangasalan Ukko
Osallistuja

Tere taas.
No kokeillaan nyt uudestaan. Kahvi teki terää.
Täytyy sanoa että tämä tabletti ei ehkä tähän hommaan ole paras mahdollinen, mutta kun olen niin mukavuuden haluinen enkä jaksa sohvallla maaten pitää pöytäkonetta sylissä , painaa pirulainen.
Elikkäs homma menee näin, nyt seuraa jaarittelua ja on lukijan omapäätös jatkaako. Kyllästymisestä ei makseta korvauksia ja menetetyistä hermoista ei saa kuin pahan mielen. Heh.

Homma siis lähti siittä että tipat ovat taas alkaneet. No oli tuossa ennen tippaa flunssa ja liekö sieltä sitten jäänyt joku bakteeri poskionteloon, vaivasivat jo flunssassa. No oikea poskiontelo on nyt niin kipeä että ei paremmasta väliä. Kolmelta aamulla luovutin ja oli pakko nousta ylös. No kun ei ollut muuta tekemistä niin päätin tänne kirjoitella pitkästä aikaa. On mukava maata tässä sohvalla puoli istuvassa asennossa, helpottaa hieman. No tänään sitten onkin edessä vähintään kolmentunnin jonotus lääkärille, täällä kun ei ikinä pääse saman päivän aikana ajanvarauksella lääkäriin. Se on aina ollut kumma että tältä kulmalta kylää se ei onnistu mutta muilta kyllä. Se on aina niin ihanaa kun toisilta kuulee että kyllä sinne aikoja aina saa samana päivänä. No aina on hoitaja vaan sanonut että kyllä sitä on nyt vaan mentävä päivystävälle. Joten siellä se päivä hupenee.
Tipasta on nyt viikko ja ihan hyvin on mennyt, ei tullut mitään suureellisia haittavaikutuksia. Hieman sitä olin huolissani että miten tuo kroppa reagoi kun pitkästä aikaa myrkyt saa. Kaikenlaista kummaa tässä selvisi kun taas nämä aloitettiin.
Aloitan viimekeväästä, silloin tipat oli jo kestänyt yli puolivuotta ja oli ollut puhetta lääketauosta. Emännälle puhelin siinä että tulee tauko kyllä hyvään paikkaan kun rupeaa tuo kunto loppumaan ja tuntuu siltä että ei sisuskalutkaan kestä. Lääkitys oli mennyt hyvin koko syksyn mutta kevät oli raskas. Lääkitys oli pidetty samana koko syksyn koska oli huomattu että en enempää niitä kestä, ainakun niitä painon nousun takia nostettiin niin tuli ongelmia ja takaisin palattiin. Tästä muistimme aina mainita uudelle lääkärille. Nyt se sitten selvisi miksi se kevät oli niin raskas, joku lääkäreistä oli nostanut lääkemäärät puhumatta meiĺle mitään. Hulluinta tietysti on se että enhän minä niistä voinneistani suuremmin valittanut, ajattelin vaan että puhti loppuu ukosta. Oletimme että lääkemäärät on samat hyväksi koetut. No onneksi tämä taas uusi lääkäri on puhekykyinen ja kyseleväinen , oli meillä varmaan ilmeet kun hän tuli vielä kysymään että varmasti ei laiteta niitä keväällä nostettuja määriä. Kyllä siinä on naurussa ollut pitelemistä niiden toiminnasta.
Ainoa haitta tässä on se että nyt laihdutan painoni jatkuvasti samaan lukemaan että ei tarvi lääkemääriä rustata, voi olla laiha ukko keväällä kun nuo tipat kerää paljon nestettä ja paino pitää pysyä samana. Täytyy asiasta muistaa sanoa. No ei saa saada sitä kuvaa että moittisin lääkäreiden toimintaa, aina ovat olleet mukavia ja asiansa osaavia.
Ja sitten seuraavaan asiaan, nyt puhaltavat uudet tuulet hoidossa, torstaina olisi maksan ultraääni kuvaus.
Kirurgit ovat nyt heränneet, ja leikkaus halut olisi kovat. Maksa on nyt kuvattu ct-kuvassa ja mg-kuvassa ja vielä pitäisi kerran katsoa. Sitten tulee päätös, ovat nyt jostain syystä päättäneet että leikataan tai poltetaan kasvaimet, uutena on että suolikin voitaisiin leikellä. Siis mitä.ihmettä kysymme me, miksi nyt, kahden vuoden jälkeen tälläinen vimma. Miksi ei keväällä kun kasvaimet olivat häviämässä. Miksi suoli jossa kasvain kadonnut. Miksi miksi. Heh no siinäpä sitä ukolle pohdittavaa. Jatkaakko hyväksi havaituilla lääke hoidoilla vai riskeeratako leikkaukseen ja erittäin todennäköisiin ongelmiin. Ongelma on ainakin se että riski uusimiseen on leikkauksesta huolimatta erittäin suuri, jos jokin menee leikkauksessa mönkään elämämänlaatu putoaa taatusti. Mielenkiintoiseksi tekee kaiken myös se että henki tässä kumminkin lähtee kysymys on vaan koska ja missä kunnossa, panostaakko elämänlaatuun vai pituuteen.
No se on varmaa että hauskaa tästä tulee, miettikää kun se on varmaa että päätös pitäisi tehdä heti ja minä hitaana pohtivana Hämäläisenä aion tämän asian harkita kunnolla. Voivat odotella päätöstä Joulun aikaan. Lisänä tässä sopassa on myös se että tipat jatkuvat kaikesta huolimatta, vaikka leikattaisiin, on siinä sitten toipuminen.
Sellaisia siis tänne, tämä on nyt hieman lyhyempi kuin eka mutta samoja asioita tässäkin pohdin. Nyt täytyy valmistautua puhelinpommitukseen, olen kuullut että heti aamusta olisi kaksi hätä aikaa tähteellä ja nopeet syö hittaat.
Erittäin iloista Syksyä kaikille kirjoitellaan jos jaksellaan.