Keskustelut Forums Miesten syövät Hemuulin ERS-tarina Vastaa viestiketjuun: Hemuulin ERS-tarina

#60031
hemuuli
Osallistuja

Piti olla kontrolli kun leikkausesta tuli kuluneeksi 9 kk. Ei kuulunut sairaalasta mitään, joten soitin sinne. Osastosihteeri kertoi, että kyllä tiedoissa näkyy kontrollin olevan ajankohtainen, mutta jonojen takia kaikki ajat ovat siirtyneet ainakin 2 kuukautta eteenpäin. Eli siis nyt kontrollien väli olisikin vähintään 5 kuukautta. Esitin tähän vastalauseeni, mutta silä ei ollut mitään vaikutusta.

Olen tehnyt jatkohoitopäätökseni eli sen, että jäin seurantaan, enkä mennyt heti jatkohoitoihin, sen perusteella että kontrollit ovat kolmen kuukauden välein. Mitä jos syöpä on lähtenyt leviämään edellisen kontrollin jälkeen ja nyt sitten odotellaan pari kuukautta ylimääräistä.

Soitin KHSHP:n potilasasiamiehelle ja hän kehotti ehdottomasti tekemään valituksen sairaalalle ja olenkin sen nyt tehnyt.

Jotenkin tuntuu, että tämä ERS ei kiinnosta ketään. Vanhojen ukkojen vaivoja, ketä kiinostaa. Movember-kampanja jää Suomessa tänä vuonna toteutumatta koska ei löytynyt mitään tahoa sitä toteuttamaan.

Niin siis kävin PSA-arvoni mittauttamassa omalla kustannuksellani ja se oli alle 0,2, joka on Fimlabin asteikolla mittaamaton. Eli siis kaikki hyvin, tuohon kontrolliin olisi vaan kuulunut myös lääkärillä käynti ja mahdollisesti magneettikuvaus. No jäädään odottelemaan mitä valitukseen vastataan ja jos se kontrolliaikakin sieltä joskus tulisi.

Mutta positiivisella mielellä eteenpäin, edelleen ollaan hengissä ja ihan hyvässä kunnossa. Pissa-asiatkin alkaa olla ihan täydessä kunnossa.