Keskustelut Forums Miesten syövät Peli menetetty….. Vastaa viestiketjuun: Peli menetetty…..

#60621
adminjoni
Avainmestari

Minulta otettiin ensimmäinen PSA-koe noin 55-vuotiaana ja saatiin tulokseksi PSA= 5,6 ja suhde on 8. No eipä siitä silloin (v2002) työpaikkalääkäri ihmeempiä meinannut. Antoi lääkitykseen Xatral-lääkettä, jonka tarkoitus on pienentää eturauhasta ja helpottaa virtsausta. Ja muutamien kuukausien jälkeen otettiin uusi PSA ja se oli alentunut puoleen ja suhde noussut normaaliin tasoon.

Söin sitten noin 8 vuotta Xatralia ja PSA-kokeiden tulokset olivat ”normaalin ”rajoissa. Tämä vaan kertoo sen, että pitää muistaa, että PSA nousee ja laskee useista syistä. Minun tapauksessa eturauhasta pienentävä lääke alensi tulosta. Joissakin tapauksissa taas on sanottu, että polkupyöräily, tulehdus tai seksi ennen verikoetta taas saattaa nostaa PSA-tulosta.

Sitten ilmeni uusia tuntemuksia (v 2010) ja virtsausvaikeuksia. Otettiin tiheämpään verikokeita ja havaittiin, että PSA nousee jatkuvasti. Sitten otettiin koepalat, joista löytyi eturauhasen toisessa puolessa joka näytteessä (6kpl) syöpää ja toisen puolen näyteet (6kpl) olivat terveitä. Tulos koepaloista tuli noin kuukauden sisässä ja lääkäri kertoi vaihtoehdot hoitoon. Sain valita itse otanko sädehoidon vai leikkauksen. Valitsin sädehoidon ja terveen kirjoissa ollaan siis vielä ( 7v hoidon jälkeen). Joten mitään en ole menettänyt.