Keskustelut Forums Miesten syövät Peli menetetty….. Vastaa viestiketjuun: Peli menetetty…..

#61281
hemuuli
Osallistuja

Moi Masa!

Peli ei todellakaan ole menetetty! Odottele rauhassa aikaa koepalojen ottoon. Itsellä meni vajaa kuukausi koepalojen otosta tulosten saamiseen. Nuo oireesi voivat johtua ihan muistakin syistä kuin eturauhassyövästä. Itselläni ei ollut etukäteen mitään oireita eikä mitään ongelmia. Terveystarkastuksen yhteydessä otettiin psa-arvo, joka ensin oli vähän alle 4. Silloin ei tehty mitään ja vuoden päästä sitten otettiin uusi arvo, joka oli sitten vähän päälle 4. Lääkäri patisti urologille ja sitten mentiinkin ”normaalia” uraa: urologi, koepalat, syöpä löytyi, eturauhasen poistoleikkaus ja sitten siitä toipuminen.

Syöpädiagnoosin saaminen oli kyllä iso shokki. En ollut koepalojen oton jälkeenkään ajatellut, että minulla voisi olla syöpä. Ehkä olisi kannattanut siihen jotenkin varautua, olisi ehkä ollut helpompi asiaan sopeutua.

Leikkaus sinänsä oli pieni operaatio ja leikkaushaavojen ja muiden sellaisen paraneminen kävi nopeasti. Nyt leikkauksesta on kulunut kymmenen kuukautta ja elämä on kokolailla entisellään. Taudin leviäminen on tietysti se suurin pelko, mutta en sitäkään asiaa kovin paljon ajattele. Murehditaan sitä sitten jos niin huonosti käy. Eikä sekään mikään kuolemantuomio ole, kyllä hoitokeinoja on vielä jäljellä.

Virtsanpidätyksen palautuminen ei minulla toteutunut niin nopeasti kuin joillakin toisilla. Nopeasti päääsin sellaiseen tilanteeseen, että normaalielämä meni ihan kuivana, mutta reipas kävely ja raskaammat työt aiheuttivat vielä ongelmia. Ahkera vatsanpohjalihasten treenaus on varmaan auttanut ja nyt on jo muutaman kuukauden ajan tilanne ollut normaali. Josta tulikin mieleeni, että vatsapohjalihasten treenaus kannattaa aloittaa hyvissä ajoin jo ennen leikkausta, jos siis hoitoihin päädyt ja leikkauksen valitset.

Odottavan aika on pitkä, voimia odotukseen!