Keskustelut Forums Miesten syövät Hemuulin ERS-tarina Vastaa viestiketjuun: Hemuulin ERS-tarina

#61461
adminjoni
Avainmestari

Hemuulin ongelmiin pientä kommentointia.

Lääkärin väite, ettei ”kestolähetettä” ole olemassa on väärä. Kestolähette on minun tapauksessani tarkoittanut sitä, että ekalla kerralla terveyskeskuslääkäri itse tuli vastaanoton hoitajan taakse neuvomaan, miten tälle ukolle laitetaan Psa-koe 10 kertaa valmiiksi ja otettavaksi ½ vuoden välein. Toisella kerralla kun pyysin uusimaan saman ”kestokokeen” vain 5 kertaa ja 1 vuoden välein, niin toinen lääkäri vastasi, ettei hän osaa laittaa kuin 3 peräkkäistä näytettä putkeen. Tulet sitten vuonna 2019 pyytämään uuden kestolähetteen. Eli lääkärisi ei ole osannut laittaa asiaa kuntoon.

Suosittelen, että otat asian uudelleen esiin hoitohenkilökunnan kanssa ja kysyt hieltä siellä luukulla, kuka osaa tämän vaikean ongelman teillä ratkaista, kun kaillialla muualla Suomessa homma osataan.
Tämän toisen kerran asioin tässä kestolähete-asiassa pelkästään Hyvis-järjestelmän viestitoiminnon avulla ja asia selvisi 2 vuorokaudessa. Suosittelen siirtymään digiaikaan. Se alkaa pelata jo aika hyvin ja sen avulla pääsee nyt näköjään ohittamaan hoitoarvion puhelinjonoja mukavasti.

Toinen kommenttini koskee pyyntöä saada ”kontrolli”. Kuten havaitsit, ei lääkärillä ole mitään sinulle kerottavaa. Hän tietää saman asian kuin itsekin tiedät, siis uuden PSA-kokeen tuloksen. Minusta on aivan turhaa, että me 10000 ers-ukkoa vaadimme päästä lääkärin puheille aina 3 kuukauden välein PSA-kokeen tuloksia kuulemaan. Vähemmälläkin saadaan Suomen sote sekaisin.

Mutta kun se huoli aina painaa ja tilanne jönnittää, niin vertaistuki on näissä asioissa paras turva. Älä siis turvaa lääkäriisi vaan lähimmäiseesi. (=kevennystä lopuksi)