Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Viestit
  • #75241
    Endea
    Osallistuja

    Tervehdys!
    Noin 2v. sitten sain aggressiivisen er-syöpädiagnoosin. Gleason 4+4=8. Syöpää myös luustossa.
    Hoitona 7 x hormonia, 6 x sytostaattia, 20 x sädehoitoa ja 2 x braky.
    Hoidot loppuivat lokakuussa 2022, 10 kk sitten.
    Voin melko hyvin nyt, alku toipuminen oli vaikea.
    Yritän liikkua, kävellä, jumpata ja vähän pyöräillä. Joskus menee ja toisinaan ei.
    Pyöräily lenkin, noin 10 km jälkeen spermassa on usein verta. Häh? Eikö kymmenen kuukauden toipuminen riitä. Pitääkö pyöräily lopettaa?
    Muuta: Jalat ovat voimattomat ja vatsa reistailee.
    Onko sinulla vastaavia kokemuksia?
    Kerro kokemuksestasi!

    #75251
    EP-PSA6
    Osallistuja

    Kun ei ole tullut muita kommentteja, vastaan vaikka minulla vähemmän agressiivinen versio (vain 3+4, mutta myös luustolöytöjä, sädehoito ulkoisena + 2xbraky ja lyhyt ADT, ei sytostaatteja).

    Oletko tuosta verenvuodosta urologin kanssa puhunut? Tulee mieleen, että olisiko jäänyt jotain huonosti paranevaa vauriota tuon brakyn jälkeen, siinä kuitenkin sai olla aikalailla neulatyynynä?

    Itseltäni pyöräily jäi jo aikaisemmin, kun se tuntui ”painavan paikkoja”, en tiedä olisiko olla tämän syövänkin kanssa tekemisissä, jäi kuitenkin tutkimatta. Diagnoosi sitten myöhemmin. Yhä vielä tuntuu jostain syystä autossa, että istuu pienen pallon päällä.

    Juoksusta (hölkästä) tuli minun juttuni muutama vuosi sitten, nyt hoitojen jälkeen takapakkia, saattaa olla että lantion seutu otti itseensä säteilystä, tai sitten hormonijuttu sotki palautumista.

    Varovaisesti kuormitusta lisäämällä olen nyt päässyt taas vähän etenemään.

    Vatsavaivat taitavat olla aika yleisiä sädehoidon jälkeen, itselläkin toimii oudosti. Onneksi on sulkijalihas toistaiseksi ollut vuotamatta, joten ei ole isompaa harmia tuosta kuitenkaan tullut.

    #75252
    Olli Korvanen
    Osallistuja

    Kovin erilaisia hoitopolkuja nähtävästi on. Minulla todettiin marraskuussa 2022 agressiivinen et (gleason 9) levinnyt kaikkialle luustoon. PSA 414. Mitään leikkauksia ei haluttu tehdä vaan vain hormonihoitoa. Kun valitin lonkkakipua, niin sain. 8 gy maaliskuussa. Seurauksena oikeassa jalassa kovat kivut ja istumisvaikeudet. Nyt vasta heinäkuun alusta olen voinut paremmin ja ilman oxycontin särkylääkkeitä. Viimeisin PSA elokuussa 0,47. Istuminen ja autoilu sujuu nyt hyvin. Kiitos siitä myös Jumalalle. Puolestani on koko kevään rukoiltu. Mutta hormonihoidolla jatketaan. Mitään vatsavaivoja tms ei ole ollut

    #75257
    Johan65
    Osallistuja

    Minulla lievempi syöpä ollut, mutta pyöräily varmaan viimeisin laij jota kannattaa harrastaa, jos eturauhassyöpää.

    #75258
    Olli Korvanen
    Osallistuja

    Kyllä kaikenlainen liikunta mk. Pyöräily on myös eturauhassyöpäpotilaalle hyväksi, todetaan mm TAYSista saamastani liikuntasuositusohjeessa. Itse pyrin kävelemään joka päivä n. 3 – 4 km tai pyöräilemään n. 4 -5 km. Myös kuntopyörällä kuntoilen n. 15 min/ päivä silloin kun olen kotioloissa. Tietysti jos on joku etäpesäke juuri takapuolen kohdalla pyöräily voi olla hankalaa.

    #75260
    Jyrki Pinomaa
    Osallistuja

    Minulle fysioterapeutti suositteli pyöräilyä. Vanha fillari on kuitenkin ollut jo jonkin aikaa rikki, enkä ole saanut aikaiseksi uuden hankkimista, joten se on nyt toistaiseksi jäänyt. Sauvakävelyä viisi kilometriä päivässä on ollut mun juttuni.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.