Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
  • Julkaisija
    Viestit
  • #76640
    HeVi
    Osallistuja

    Tausta:
    Gleason 4+3
    ER poisto 6/2020, Marginaalipositiivinen
    PSA:n noustua 0.18 (ja 0.25) sädehoito 11-12/2021
    Ikä nyt 61.

    Hyvät uutiset:
    Kaksi viimeistä (6/20203 ja 12/2023) PSA mittausta n.s. mittaamattomissa. TYKSissä (Turku) tämä tarkoittaa <0.006

    Huonot uutiset eli sädehoidon myöhäishaitat:
    Sädehoidon myöhäishaittoihin kuuluu Fibroosi (arpeutumista), epiteln (pintarakenteiden) ohentumista ja virtsatessa
    kirvely, tihentynyt tarve, verivirtsaisuutta sekä virtsaumpi. Tämän lisäksi voi jopa saada sekundaarisyövän (muu kuin ER syöpä)

    Lokakuussa 2023 ilmestyi minulle tummia veritippoja pari kertaa. Marraskuussa tuli sitten kunnon satsi kirkkaan punaista verta virtsatessa.
    Paniikissa lähdin akuuttiin jossa odottelin ja virtsasin vielä pari kertaa verta. Päästyäni ”hoitajasuodattimen” läpi jouduin odottamaan n. viisi tuntia.
    Koepurkkiin virtsatessa olikin sitten kauniin keltaista. Nuori lääkäri päätteli että kyse olisi akuutista virtsatietulehduksesta. Antibioottikuuri kädessä
    kotiin. Tämän yhteydessä oli myös alavatsakipuja jotka pahimmilaan olivat luokkaa 7 (0-10). Silloin tällöin tuli veritippoja virtsatessa seuraavan 2 viikon aikana.
    Kaksi viikkoa ekan ”veripurskahduksen” jälkeen tuli toinen satsi. Tulehdusarvot olivat muuten normaalit. Tällä kertaa menin työterveyslääkärin puheille joka
    kirjoitti lähetteen TYKSin urologian polille. Itsenäisyyspäivän illalla (6.12.2023) tulikin sitten uusi satsi verta jonka seassa oli myös verihyytymä.

    Muuten hyväkuntoisena äijänä. pidettiin kiireellisyyttä matalana. Eilen 13.12. pääsin sitten yllättäen peruutuksen takia Urologian polille. Alapää paljaaksi ja
    kystoskopia, eli virtsarakon tähystys. Pari päivää tätä ennen oli kolme eri virtsanäytettä jotka kaikki puhtaita. Lopputulema oli sädehoidon myöhäishaitta jolle ei oikein voi tehdä mitään,
    ainakaan tässä vaiheessa. Jos verivirtsaisuus on jatkuvaa niin sitten voivat yrittää erilaisia jekkuja ((huuhtelu, poltto).

    Ja vasta kaksi vuotta sädehoidosta! Mitä lie tulevaisuus tuovan mukanaan?
    Näin meillä! Mites teillä?

    Ja eikun joulua ja uutta vuotta kaikille……..

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.