Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Viestit
  • #76584
    Olli Korvanen
    Osallistuja

    Minulla on ollut laajalle levinnyt eturauhassyöpä n. Vuoden verran. Sain oikealla lantiossa olevaan etäpesäkkeeseen kertasäteilytyksen keväällä. Kivut loppuivat kesällä. Hormonihoito on päällä. leuprorelin-pistos mahaan 3 kk välein ja Erleada-tabletteja 4 kpl/vrk. Psa oli elokuussa 0,47. Nyt on ollut n. 2 viikkoa iskias-tyypistä selkäkipua vasemmalla puolella lantiota. Pohdin onko se normaalia selkäkipua vai voisiko joku etäpesäke sen aiheuttaa. Luulisi kun psa on noin alhainen että uusia etäpesäkkeitä ei syntyisi. Pitäisiköhän pyytää urologilta kuvantamista. Voi olla etteivät vaivaudu näin vanhan 79 v mihen vuoksi. Onko jollain kokemuksia?

    #76586
    kiirvoo
    Osallistuja

    Hei Olli ! Mulla ers suurenriskin paikallinen sädehoidot käyty nyt 2 v hormonihoito 6kk/välein Minulla ollut myös samanlaiset kivut molemminpuolin lantiota. Urologini diaknoosi,että mulla lantiopohjan oireyhtymä. Kyllä mulla oli samat mielessä,että josko on levinnyt(mielestäni tuommoinenhan heti tulee mieleen) PSA mulla nyt 0,05 Käy ihmeessä Urologilla niin saat mielenrauhan. Jaksamista myös sinulle ja hyvää syksynjatkoa

    #76587
    Olli Korvanen
    Osallistuja

    Kiitos kiirvoo vastauksestasi. Voi olla että vielä odotan joulukuuhun kun on verinäytteiden aika ja yhteys urologiin. Mutta oli helpottavaa kuulla kokemuksestasi. Miten olet hoitanut tuota lantiopohjan oireyhtymää. Särkylääkkeilläkö?

    #76592
    kiirvoo
    Osallistuja

    Morjensta Olli ! Ok ei onneksi pitkä aika kun saat yhteyden Urologiin ja tietenkin kokeet myös. Mulla auttaa kipuun sut”hyvin Burana 600 mg 2×1 tab/vrk mutta hiukan vältän jatkuvaa”napsimista” Heräämisen jälkeen lantio/selkä kivuliain. Pyrin venyttämään lantiolihaksia esim…tuolilta nousten ilman tukea rauhallisesti n.10
    kertaa,kipuilu häviää myös osittain kun pitkällään kylkiasennossa koukista päällimmäistä jalkaa koukussa vatsaavasten niin pitkälle kun pystyy,liike vaikuttaa lantion syviin lihaksiin. Minua neuvottiin myös,että kaikenlainen alaselän venytys kipukynnykseen saakka on sallittua.Koitetaanhan Olli jättää takaalalle vaikka vaikeetahan se on tämä prkl ers;n miettiminen ja mennään päivä kerrallaan eikö !? Kirjoitellaan kun aihetta ilmaantuu terv -74 v

    #76595
    Olli Korvanen
    Osallistuja

    Kiitos kiirvoo vastauksestasi. Minulle ei käy burana, koska on ollut sydäninfarkteja, tosin 9 vuotta sitten. Sain urologilta viime keväänä oikeanpuoleisen lantion/jalan särkyyn opioidia OxyContin Depot 10mg. Se on 12 tuntia vaikuttava särkylääke. Ja vielä kipupiikkeihin nopeasti vaikuttava Oxynorm 5mg. Haittapuolena on ummetus. Siihen helpottaa ilman reseptiä saatava Pegorion. Kysyin lääkäriltä voinko ajaa autoa. Hän sanoi että voi. No se oikea puoli tuli kivuttomaksi elokuussa eikä ole enää kiukutellut. Mulle jäi noita särkylääkkeitä ja käytän nyt niitä hyvällä menestyksellä vasemman puolen alaselän kipuihin. Joskus otan myös Panadolia 1000 Mg kun ei viitsi liikaa noita opioideja käyttää. Pyydäppä lääkäriltäsi reseptejä noihinOxycontin depottiin ja Oxynormiin, niin saat pitempiaikaisen rauhan kivuista.

    #76597
    Olli Korvanen
    Osallistuja

    Nyt näyttää siltä että 3 viikon potemisen jälkeen alaselkäkivut ovat poissa enkä enää käytä särkylääkkeitä. Ei johtunut siis eturauhassyövästä vaan oli normaalia iskiatyyppistä tulehdusta. Helpottavaa!

    #76600
    Olli Korvanen
    Osallistuja

    .

    • tätä vastausta muokkasi 5 kuukautta, 3 viikkoa sitten Olli Korvanen.
    #76648
    memozi12
    Osallistuja

    This is a very hard subject for me to talk about. This problem has never been easy for me. I’m worried about every class. So, I decided to play five nights at freddy’s security breach game to take my mind off things. Because of this, my mind is less busy and I can learn faster.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.