Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #42401
  joonas31
  Osallistuja

  Heippa
  Sain vasta jokin aika sitten tiedon että minulla on eturauhassyöpä ja hoito aloitettiin hormoonipistoksella(1,75mg)ja kuukausi siitä toinen(30mg)ja kyllä hoitaja sanoi pistäessään että vatsa alkaa punoittamaan ja nahan alla tuntuu sellainen ”muhkura” mutta kun en osannut kysyä että miten kauan nuo oireet säilyvät niin kysyn nyt teiltä jotka ehkä olette kokeneet saman että kauanko nuo merkit säilyvät ja kun on pientä kipuakin niin tohtiiko edes saunaan mennä?
  Olisi kiva lukea moisista kokemuksista muiden kohdalla.
  joonas31

  #42411
  petteri51
  Osallistuja

  Tervehdys, minulle on n. vuoden ajan pistetty hormonipistoksia kuukauden välein (Firmagon 80 mg), robottileikkaus oli 5/2015.
  Pistoksista tulee välillä aikamoinenkin pahkura vatsan pintaan ja parhaimmillaan aika kipeä, ehkä n. 3 päivää.
  Saunonut olen ja muutenkin voinut touhuta ihan normaalisti, paitsi jos patti on kovin kipeä, niin se rajoittaa menoa hieman.
  Patti ja kipu vaihtelee pistoskerroittain ja viimenen pistos onnistui tosi hyvin, on melko tarkkaakin miten pistetään ja minulle on auttanut jos aine ”ruitataan” hyvin hitaasti, jos pistetään kovin nopeasti tulee vaivoja.
  Kannattaa hoitajan kanssa keskustella suoritustavasta!
  Hyvää vointia!!!

  #42511
  Antero 66
  Osallistuja

  Moi,
  Mulle tuli kans kunnon patit molemmin pulin napaa. Ruiskutettiin 2 x 120mg Firmagonia.
  Oli todella hankala istua kokouksissa, kun patit painoi vatsassa housun vyöhön.

  #42531
  petteri51
  Osallistuja

  Moi, kyllä mullekkin tuli komiat patit ensimmäisestä tuplapistoksesta ja tosi kipeät olivat. Nyt uusi hoitaja on pistänyt 2 kertaa, viimeisin maanantaina ja hän onnistuu pistämään tosi hyvin, taaskin melko pieni patti ja vain pistospäivän kipeä, toki on hiukan kosketusarka, mutta hyvin pärjään.
  Patin koko pahimmillaan n 13 cm ja nyt pari viimeistä n 5-6 cm.
  Vyön ja vyötärönkohtaa kannattaa pistoskohtana vältellä, jos suinkin mahdollista.

  #42532
  joonas31
  Osallistuja

  Heippa Petteri ja Antero!

  Olipa mukava saada tietoja miten muilla menee,taitaa vaan olla niin että meillä kullakin on vähän erilaisesta aineesta kyse kun mulle tuo pistos annetaan vain puolen vuoden välein ja siksi kai tuo pattikin on noin iso jotta siitä riitää apetta puoleksi vuodeksi ja kysyinpä varmuuden vuoksi vielä hoitajaltakin että miten kauan tuo pistokohta on kipeänä ja punaisena ja tämä siihen että saattaa olla pari kolme viikkoa ja nyt kun on kulunut pari viikkoa niin patti alkaa jo rauhoittua.
  Minulle on ohjelmoitu myös sädehoito ja kun sitä kutsua ei vielä 5 viikon päästäkään kuulunut niin kysäisinpähän sitäkin ja sain selvityksen että se sädehoito aloitetaankin vasta n.kolmen kuukauden kuluttua ensimmäisestä pistoksesta joten kantapään kauttahan nämä asiat alkavat vähitellen selkiintyä.
  Kiitos ja hyvät voinnit kaikille.
  joni31

  #56954
  joonas31
  Osallistuja

  Olenpahan ollut vaiti kokonaisen vuoden ja nyt on sädehoitokin takana ja jo kolmas hormoonipstos ja nyt on taas koko maha punaisena,edellinen pistos meni ilman punoitusta ja kipua.
  En ole vieläkään saanut kutsua kontrolliin joten en tiedä onko arvot mallillaan ja tekeekin mieleni kysyä teiltä jotka olette saanut hormoonihoitoa että onko se auttanut ja mitä sivuvaikutuksia on ilmennyt,mulla on ainakin kivekset hieman kipeytyneet enkä tiedä johtuuko se tuosta hormoonista vai oliskos jälkiä sädehoidosta.Leikkausta ei lääkäri suostunut tekemään kun on ikääkin jo 86 v.Elämänhaluja kyllä olisi mutta kun on epätietoisuutta missä nyt mennään niin olisi kiva tietää onko kukaan saanut todellisen avun pelkällä sädehoidolla ja hormoonihoidolla.
  Samalla kysyisin kokemuksia ”höyläyksestä”kun lääkäri ehdotti sitä tiheävirtsaisuuden tähden mutta kun siinäkin on omat varjopuolensa,joutuu ehkä käyttämään vaippoja lopun elämäänsä vai mitä mieltä olette arvoisat kanssakärsijät?
  joonas31

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.