Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #76640
  HeVi
  Osallistuja

  Tausta:
  Gleason 4+3
  ER poisto 6/2020, Marginaalipositiivinen
  PSA:n noustua 0.18 (ja 0.25) sädehoito 11-12/2021
  Ikä nyt 61.

  Hyvät uutiset:
  Kaksi viimeistä (6/20203 ja 12/2023) PSA mittausta n.s. mittaamattomissa. TYKSissä (Turku) tämä tarkoittaa <0.006

  Huonot uutiset eli sädehoidon myöhäishaitat:
  Sädehoidon myöhäishaittoihin kuuluu Fibroosi (arpeutumista), epiteln (pintarakenteiden) ohentumista ja virtsatessa
  kirvely, tihentynyt tarve, verivirtsaisuutta sekä virtsaumpi. Tämän lisäksi voi jopa saada sekundaarisyövän (muu kuin ER syöpä)

  Lokakuussa 2023 ilmestyi minulle tummia veritippoja pari kertaa. Marraskuussa tuli sitten kunnon satsi kirkkaan punaista verta virtsatessa.
  Paniikissa lähdin akuuttiin jossa odottelin ja virtsasin vielä pari kertaa verta. Päästyäni ”hoitajasuodattimen” läpi jouduin odottamaan n. viisi tuntia.
  Koepurkkiin virtsatessa olikin sitten kauniin keltaista. Nuori lääkäri päätteli että kyse olisi akuutista virtsatietulehduksesta. Antibioottikuuri kädessä
  kotiin. Tämän yhteydessä oli myös alavatsakipuja jotka pahimmilaan olivat luokkaa 7 (0-10). Silloin tällöin tuli veritippoja virtsatessa seuraavan 2 viikon aikana.
  Kaksi viikkoa ekan ”veripurskahduksen” jälkeen tuli toinen satsi. Tulehdusarvot olivat muuten normaalit. Tällä kertaa menin työterveyslääkärin puheille joka
  kirjoitti lähetteen TYKSin urologian polille. Itsenäisyyspäivän illalla (6.12.2023) tulikin sitten uusi satsi verta jonka seassa oli myös verihyytymä.

  Muuten hyväkuntoisena äijänä. pidettiin kiireellisyyttä matalana. Eilen 13.12. pääsin sitten yllättäen peruutuksen takia Urologian polille. Alapää paljaaksi ja
  kystoskopia, eli virtsarakon tähystys. Pari päivää tätä ennen oli kolme eri virtsanäytettä jotka kaikki puhtaita. Lopputulema oli sädehoidon myöhäishaitta jolle ei oikein voi tehdä mitään,
  ainakaan tässä vaiheessa. Jos verivirtsaisuus on jatkuvaa niin sitten voivat yrittää erilaisia jekkuja ((huuhtelu, poltto).

  Ja vasta kaksi vuotta sädehoidosta! Mitä lie tulevaisuus tuovan mukanaan?
  Näin meillä! Mites teillä?

  Ja eikun joulua ja uutta vuotta kaikille……..

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.