Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #68125
  aurinkoutu
  Osallistuja

  Hei!

  Mistä te olette ostaneet jäähatun? TAYS:ssa tätä ei enää ole hygieniatekijöiden takia heidän omassa käytössään, mutta oman saa tuoda mukanaan. Kuitenkin sellaisen löytäminen tuntuu olevan erittäin kiven takana, koska yksi firma ei näitä ilmeisesti enää maahantuo Eurooppaan lainkaan.

  Jos jollakulla on jäänyt jäähattu tarpeettomaksi, myös se kiinnostaa (kunhan ei ole rikki tmv.).

  Kiire alkaisi jo olla…

  P.S. Aiheesta itsessään voi olla monenlaisia mielipiteitä, mutta nyt en niitä oikeastaan hae. 🙂

  #68444
  Lillukka74
  Osallistuja

  Uskomattoman jälkijättöistä tämä Suomen sairaanhoidon suhtautuminen jäähattuihin (kylmähattuihin) aka cold capping. Itsekin olen etsinyt tietoa Suomesta, lähes tuloksetta. Bakteeri-sun muut tekosyyt täyttä humpuuukia. Katsokaa USA:sta jäähattujen käyttäjien kokemuksia!

  Kyllä hiusten vaikka osittainenkin pelastaminen on suurikin asia ihmisen yleiseen hyvinvointiin, puhutaan vuosista!!

  #68445
  Lillukka74
  Osallistuja
  #68448
  aurinkoutu
  Osallistuja

  Vähän samaa mieltä. Saksasta voi tilata jäähattuja, tosin ei ehkä ihan niin hyviä kuin tunnetuimmat merkit. No, mistäs sen tietää kokeilematta.

  Nyt kävi niin, että itse en vielä onneksi tarvinnutkaan jäähattuja, mutta tilaan kyllä, jos sytot vaihtuvat. Kuitenkin vaikka omaa jäähattua saa sairaalassa käyttää, niin enpä tiedä, miten hyvin sytoissa olisi laskettu pre- ja post-ajat hatun käytössä. Kai siitäkin saisi itse vääntää.

  #68880
  Lillukka74
  Osallistuja

  Itsellä siis Toketakseli x 3 jatkuen CEF x 3. Huomenna kolmas Toke ja tukka vielä päässä. Muu karvoitus lähes kaikonnut! Hiuksethan voivat tippua hiljalleen mussä kohtaa hoitoa tahansa ja vielä jälkeenkin, mutta suurin sulkasato ja yleisin ajankohta sille on 19-21-päivää ensimmäisen syton jälkeen.

  Sairaalassani on ElastoGel kylmähattuja, joita vaihdan 15-20 min välein, aloittaen 39 min ennen tiputusta ja pidän pari tuntia hoidon jälkeen.

  #68881
  Lillukka74
  Osallistuja

  Lisään vielä, että jäähattujen vaihdossa tarvitaan avustaja (itsellä oma tytär) myös henkilökunta on täällä tarjoutunut auttamaan. Ihan helppoa hommaa ja ei omasta mielestä epämiellyttävä pitää hattuja, päinvastoin. Kiristän vielä remmillä, jos joku hattu on liian löysä. Hattujen tarkoitus on estää solunsalpaaja-aineen pääsy hiusfollikkeleihin. Tarkoitus on säästää sen verran hiuksia, että peruukkia ei tarvita sekä suojata tosiaan hiusnystyjä, jolloin hiustenkasvu jokatapauksessa tulee todennäköisesti olemaan nopeampaa.

  #68884
  aurinkoutu
  Osallistuja

  Moi!

  Vielä en ole itse tarvinnut jäähattua (täällähän se pitääkin itse tosiaan hommata), mutta kiinnostavia kokemuksia.

  Uteliaisuudesta, että onko sairaala suhtautunut myötämielisesti siihen, että viet ”paikka-aikaa” sekä ennen että jälkeen tiputuksen? Täälläpäin kun ainakin on aika usein ruuhkaa.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.