Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #68354
  OS
  Osallistuja

  Hei,

  Tiedän että seuraavanlainen viesti voi joitakuita ärsyttää. Haluan kuitenkin kokeilla, jos se saisi jotain vastakaikua.

  Itseäni kiinnostaisi nähdä, miten syöpäpotilailla toimisi tiettyjen luonnontuotteiden lisäys ruokavaliossa. Tämä ei ole mainos,
  eikä mikään testipyyntö. Tiedän tasan tarkkaan että ravinnolla ei nykytiedon valossa voi (ainakaan tehokkaasti) hoitaa
  jo valloillaan olevaa syöpää. Olen itse kuitenkin taipuvainen ajattelemaan, että sillä voi mahdollisesti hidastaa syövän
  etenemistä ja ehkä jossain tapauksissa myös parantaa syöpiä, joita lääketiede ei kykene hoitamaan… paino sanalla ehkä,
  onhan näitä tarinoita, kaikenlaista tapahtuu.

  Usein ihmiset tuntuvat ravintohoidossa menevän aika ääripäihin. Olen skeptinen sen suhteen. Ajattelen että
  tietyt luonnontuotteet voivat omata jonkintasoista syövänvastaista vaikutusta ja muilta osin ravinnon muutosten on tarkoitus
  tasapainottaa, jos aiemmassa ravinnossa on ollut puutteita tai jotain ongelmallista.

  Examine.com on hyvä sivu noiden vaikutusten alustavaan tarkasteluun. Se ei ole kovin ajantasainen, ja syöpätutkimuksia
  ei ole ikinä listattu siinä tuohon helppoon alkutaulukkoon. Sieltä voi kuitenkin katsoa, että mitä muuta jokin luonnontuote
  voi mahdollisesti tehdä. Sillä voi olla merkitystä.

  Koska noita tutkimuksia ei hirveästi ole, on ravintohoito väistämättä hapuilua pimeässä tai intuitiivista, ihan miten kukin haluaa. Suosittelen sen kokeilua silti, koska sitä(kin) kautta ymmärrys asiasta lisääntyisi. Jos hoidot ovat jo käynnissä, kannattaa selvittää, onko lääketieteellisellä hoidolla ja luonnontuotteilla jotain ongelmallista yhteisvaikutusta. Jos hoidot on lopetettu, et menetä kokeilussa mitään, jos et liikaa siitä stressaa tai jos ei satu todella huono tuuri.

  Luonnontuotteet joiden lisäämistä ruokavalioon voisin mahdollisesti suositella: Ashwagandha (jonkin verran tutkittuakin tietoa, monimutkainen vaikutusmekanismi), tietyt mausteet (pyhäbasilika, kokeilisin myös tavallista basilikaa, valkosipuli, kurkuma (tosin kurkuman syöpävastainen vaikutus perustuu kurkumiiniin, jota et tavallisesta kurkumasta varmaankaan saa tarpeeksi), inkivääri, sipuli (raaka), kaalituotteet (raaka) jne. Monesta muustakin jutusta löytyy hyvin alustavia tutkimuksia, mutta ne eivät ole sillä tavalla tuttuja suomalaisille. Ginsengistä olen lukenut jotain, samoin Chia siemenistä ja NAC:sta (N-asetyylikysteiini). Itse en kuitenkaan esim. Chian siemeniä välttämättä ihan älyttömän isoja määriä söisi. Siemenet keräävät maaperästä raskasmetalleja, mutta en toisaalta osaa arvioida, miten esim. luomu vaikuttaa asiaan. Luomua ei kai ihan millä tahansa maaperällä voi viljellä. Toinen syy miksi en välttämättä itse noita järjettömiä määriä söisi on niiden ravintorikkaus. Ajattelen että pienemmätkin määrät riittävät. Asioista kannattaa etsiä tutkimuksia ja harkita.

  Noiden kotimaisen keittiön perustuotteiden lisäämisestä ja esim. lisätyn sokerin käytön vähentämisestä tuskin kellekään hirveästi ongelmia tulee. Sitä voi kokeilla ja sillä voi vähintäänkin saada hieman lisäaikaa. Siihen kokonaisuuteen voi oman harkinnan mukaan lisätä jotain muuta. Aina kannattaa ottaa huomioon myös käytössä olevat lääkkeet, esim. verenpaine ja kolesteroli.

  Toki niitäkin stooreja on, joissa syövästä on parannuttu tosi radikaalilla ruokavaliolla. Itse ajattelen lähinnä, että jos ruuasta jättää liikaa jotain pois, voi kohta tulla puutoksia, vaikka muutos voisi hetkellisesti olla positiivinen.

  Loppuun se elämänkatsomuksellinen osuus. Olen hivenen mystiikkaan taipuvainen ihminen, ja ajattelen että syöpä on niin sanotusti helppo tapa lähteä (omaisten kannalta). Hyvin monet muut tavat ovat paljon vaikeampia. Silti syöpähoitoja pitäisi kaiken järjen ja lääketieteellisen etiikan mukaan koko ajan tehostaa. Asia aiheuttaa minulle ristiriitaa. En ole lääkäri, mutta uskon kyllä että tietyillä muutoksilla paranemisennuste voisi monilla potilailla kasvaa. Kyse ei ole yksittäisestä aineesta, vaan järkevästä vaikuttavien aineiden kombinaatiosta ja ruokavalion tasapainottamisesta.

  Tietystä maailmankatsomuksesta kun tulee tämän asian pariin, niin asiaa ei voi olla ongelmallistamatta.

  En kuitenkaan suosittele muille tuollaista typerää ajatusmallia, vaan kannustan kokeilemaan järkeviä muutoksia ruokavalioon.

  #68355
  OS
  Osallistuja

  Tuohon hoidon ongelmallisuuteen vielä: usein terveys on tavalla tai toisella kytköksissä hedelmällisyyteen. Jos kaikki rupeavat hoitamaan sairauksia tavalla, jossa hoidetaan samalla kokonaisvaltaista terveyttä, on asiassa riskejä, koska maapallo on niin täynnä ihmisiä.

  Valitettavasti tällaistakin on pakko miettiä.

  #71186
  Calvin_Gordon
  Estetty

  Isäni luopui lääkkeistä ja on kokeillut terveellisiä ruokavalioita kuten ehdotit. Olimme myös onnekkaita, koska meillä on lääkäri, joka on koulutettu kempolääketieteeseen. Hän määrää aina vaihtoehtoisia lääkkeitä yrtteistä ja sienistä potilaille, jotka eivät pidä tai joilla ei ole varaa lääkkeisiin.

  #71992
  Olaus
  Osallistuja

  ”Toki niitäkin stooreja on, joissa syövästä on parannuttu tosi radikaalilla ruokavaliolla.” Tuon voisi myös ymmärtää: Toki niitäkin stooreja on, joissa syövästä on parannuttu tosi radikaaliSTA ruokavalioSTA HUOLIMATTA.

  #75262
  Roope M.
  Osallistuja

  CBD-öljy lievittää syövän oireita. CBD-öljy vaikutus: https://hempo.fi/blogs/cbd-blogi/cbd-oljy-vaikutus

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.