Keskustelut Forums Yleistä syövästä Uuden foorumin ongelmia Vastaa viestiketjuun: Uuden foorumin ongelmia

#36771
Ylläpito
Avainmestari

Hei,

kiitokset foorumiin liittyvästä palautteesta.

Kirjoittelu foorumilla on tasaisesti vähentynyt parin viime vuoden aikana, samoin keskustelusivuilla kävijöiden määrä. Laskeva trendi oli näkyvissä jo ennen uuden foorumin käyttöönottoa. Tämä huomio perustuu sivuston analytiikkaseurantaan. Oletettavasti suurin osa keskustelijoista on siirtynyt viime vuosina Facebookin suljettuihin keskusteluryhmiin tai tiettyyn syöpäsairauteen keskittyville keskustelufooorumeille.

Kuten ehkä muistatte, kysyimme täällä syksyllä foorumin käyttäjiltä mielipiteitä uudesta foorumista. Tavoite oli arvioida, miten muutos on onnistunut ja mitä vaikutuksia sillä on ollut foorumin käyttöön. Saimme teiltä parisenkymmentä vastausta.

Kun ryhdyimme suunnittelemaan Syöpäjärjestöjen sivustouudistusta, otimme alusta lähtien potilaat ja heidän läheisensä mukaan. Käytännössä tämä tarkoitti, että meillä oli kaksi noin kahdeksan hengen ryhmää, jotka olivat mukana suunnittelemassa sivustoja. Käyttöliittymätestauksen teki loppusyksystä kolmas vastaava ryhmä.

Keskustelufoorumilla havaitut puutteet, tässä keskusteluketjussa esiin tuodut ja käyttöliittymätestauksessa havaitut, otetaan huomioon foorumin jatkokehityksessä tänä vuonna.

Syöpäjärjestöt on ylläpitänyt verkkosivustollaan keskustelufoorumia 16 vuotta. Näiden vuosien aikana on ollut hienoa huomata, miten paljon lohtua ja tukea vertaistukifoorumi voi parhaimmillaan tarjota. Toivon mukaan keskustelu jatkuu täällä myös tulevina vuosina.

Ystävällisin terveisin koko foorumin ylläpidon puolesta,
Jaana Ruuth, verkkoviestintäpäällikkö
Suomen Syöpäyhdistys