Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#41501
Marlena
Osallistuja

TT-kuvaus on tietokonetomografia: Tietokonetomografia (TT)

TT-kuvauson Tietokonetomografia (TT)

”Tietokonetomografia on tärkeä syövän diagnostiikan (tutkimuksen) sekä seurannan kuvantamismenetelmä. Se on myös välttämätön sädehoidon suunnittelun apuväline. Syöpäkuvantamisen lisäksi teemme tietokonetomografia (TT) kuvantamisia pään, kaulan, vartalon ja raajojen alueelta.
Kuvauksen aikana potilas makaa tutkimuspöydällä, joka liikkuu renkaan sisällä. Tietokone luo poikkileikkauskuvat röntgensäteilyn avulla määritettyjen kudostiheyksien perusteella, ja niistä voidaan rekonstruoida myös muiden leikesuuntien kuvapakat. Nykyaikainen TT-kuvaus onkin kolmidimensionaalista (kolmiulotteista) luonteeltaan.
Tavallisimmin vartalon alueen diagnostiset ja seurantatutkimukset tehdään laskimoon ruiskutettavan jodipitoisen varjoaineen kanssa. Diagnostiikkaa helpottaa, jos potilas on juonut runsaan määrän vettä.
Kuvaus on nopea. Koko vartalo saadaan kuvatuksi hengityspidätyksen aikana. Yhteensä koko tutkimus kestää noin 15 minuuttia.
Docrates Syöpäsairaalan Siemens SOMATOM Sensation on 24-leikkeinen tietokonetomografia- eli kerroskuvauslaitteisto. Laitteisto koostuu rengasmaisesta kaaresta detektoreineen ja röntgenputkesta. Kuvausaukko on suuri, läpimitta 80 cm.
Kuvantamistutkimuksiin pääsette nopeasti ja helposti erikoislääkärin lähetteellä. Kelan suorakorvauksen saatte paikan päällä ja kuvat CD-levyllä lausuntoineen mukaanne vain hetken odotettuanne tai lähetettynä suoraan lähettävälle lääkärille.”