Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#42884
Kangasalan Ukko
Osallistuja

No heipä vaan kaikille.

Mukava kuulla että hommat etenee Undine, epätietoisuus on aina rassaavaa. Sytostaatti hoidot on nykyään onneksi aika hyvin siedettyjä, itselläni samankaltainen hoito sujui ihan kohtuullisesti. Riippuu paljon siittä mitä myrkkyjä sinuun tungetaan. Kaikilla niillä lääkkeillä on sivuvaikutukset, joillekkin tulee pahoja oireita ja jotkut niinkuin itse, pääsevät helpollla. Mitä olen tipassa muiden kanssa jutellut niin sivuvaikutuksia on yhtäpaljon kun on potilaitakin, kaikilla vähän erillaisia oireita.

Sitten kun hoitosi alkaa niin suosittelen alkuun pitämään päiväkirjaa oireista, helpottaa sinun ja lääkärin välistä keskustelua ja lääkkeen määrien säätöä. On vaikea muistaa kolmen viikon jälkeen kaikkia pikku- tai isoja oireita mutta jokin niistä voi olla tärkeä tieto lääkärille. Itselleni siittä oli iso apu lääkärin kanssa jutellessa.

Hoitojen todellisuuden tiimoilta voin vain omakohtaisesti sanoa että yllätyin niiden sitovasta vaikutuksesta, lääkkeiden oton sovittamisesta elämänrytmiin. Se oli ehkä suurin ongelma kun piti menot suunnitella sen mukaan missä vaiheessa lääkitys oli. Aina kaikki riippui siittä oliko juuri ollut tipassa, oliko pillerien otto viikko vai taukoviikko, minkälaisessa vaiheessa sivuvaikutukset oli. Mutta ajanoloon siihenkin tottui.

Itsellä oli tippa taas viime maanantaina, kaikki menikin poikkeuksellisen hyvin. Olo ollut vähän hutera mutta ei mitään isoa ongelmaa. No vielä neljä kertaa vahvoja lääkeitä ja sitten toivottavasti päästään keventämään lääkitystä.

Eipä muuta kuin iloista syksyä kaikille ja nautitaan elämästä se mitä pystytään.