Keskustelut Forums Yleistä syövästä Miten suoli toiminut leikkauksen jälkeen? Vastaa viestiketjuun: Miten suoli toiminut leikkauksen jälkeen?

#44064
Kangasalan Ukko
Osallistuja

Terve vaan Juse.

Ajattelin laittaa muutaman sanan omista kokemuksista. Eli minulla ei suolta ole leikattu mutta sen toiminta kyllä on muutunut taudin ja hoitojen seurauksena. Pientä veren vuotoa on ollut silloin tällöin Yleensä muutama päivä tippahoitojen jälkeen sitä on esiintynyt. Ilmeisesti hoidot saavat kasvaimen vuotamaan herkästi. Ummetusta esiintyy aina hoitojen jälkeen, tai oikeaastaan se tuntuu enemmän siltä että suolentoiminta pysähtyy. Tavaraa olisi mutta kun ei se liiku. kestää yleensä kolmesta neljään päivään ennenkuin alkaa toiminta palautuun normaaliksi.
Ruuan suhteen on oppinut olemaan varovainen ihan kaikkea ei pysty syömään mitä ennen on nauttinut. Esimerkiksi erittäin kuitupitoista ruokaa on joutunut välttelemään, esim salaatit, sipuli, pavut ja ruisleipä. Aiheuttavat suolessa kipua. Onneksi sekin on jo alkanut helpottamaan. Uudelleen on joutunut opettelemaan mikä sopii ja mikä ei. Sellaista syömisen opettelua tämä on ollut.