Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#44284
Kangasalan Ukko
Osallistuja

Terve vaan kaikille.
Terve vaari tam, itsellä sujui tuo maksabiopsian otto ihan mukavasti. Paikallispuudutuksella tehtiin, ja samana päivänä pääsi kotiin. Aluksi lääkäri kartoitti ultraääni laitteella mistä koepalan parhaiten saa, sitten hän puuduttaa reitin pitkällä neulalla. Kivuliain vaihe oli kun nahkaan tehtiin pieni viilto isompaa neulaa varten . Koepalan otto sujui mukavasti, tuntui lähinnä siltä että joku tökkii sisuskaluja , hyvin puuttui, ei kipua. Lääkäri siinä sitten kyseli vointia ensimmäisen Koepalan jälkeen ja kun sanoin että ei ongelmia niin hän kysyi että voiko ottaa toisenkin näytteen varoiksi samasta paikkaa, suostuin kun ei tuo kipua aiheuttanut. Sitten osastolle muutamaksi tunniksi tarkkailuun että ei mitään runsaita vuotoja ole sisuksissa. Illalla ja seuraavan päivänä paikat vähän arkoina.
Tämä on nyt oma kokemukseni, lääkäri kyllä sanoi että onneksi kasvaimeni näkyi selvästi tuosta pallean kohdalta ja se kurkisti sopivasti vatsan peitteen takaa. Sanoi että jos kylkiluiden välistä joutuu hakemaan on toimenpide hieman kivuliaampi kun reittiä joutuu haeskelemaan.
Kaiken kaikkiaan toimenpide oli ihan siedettävä mutta kaikkihan on yksilöllistä ja paljon riippuu kasvaimen sijainnista.
Eipä tässä muuta, kysy vaan jos jotain on mikä askarruttaa toimenpiteessä, jos en nyt kaikkea muistanut.