Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#46564
Salamatkustaja
Osallistuja

Hei kaikki ja kiitos kokemustenne jakamisesta!
Minulta löytyi elokuussa 2016 paksusuolesta, sigmasta yllättäin läpimitaltaan 4cm kasvain. Ainoana oireena oli ollut parin vuoden ajan vähän kirkasta verta ulosteissa, ja kirkas verihän on ’vaaratonta’. Hah hah. Onneksi tuona elokuun lauantaina verta alkoi tulla kuin hanasta, jouduin Meilahteen ja neljän tutkimuspäivän päätteeksi leikkauspöydälle. Avoleikkauksessa poistettiin kasvaimen lisäksi 25cm sigmasuolta ja 34 imusolmuketta. Kasvain oli suuri, mutta ei ollut onnekseni läpäissyt suolen seinämää ja kaikki leikatut imusolmukkeet olivat puhtaita. Olen varmasti todella onnekas!
Nyt tasan 6kk myöhemmin olen kuitenkin huolestunut, sillä suoleni on alkanut vuotaa taas verta, tiputellen ja kirkasta. Samoin tulee silloin tällöin limaa. Kävin päivystyksessä pari viikkoa sitten, jossa ’kurkittiin käsipelein’ suoleeni. Mitään ei näkynyt. Käskettiin odottaa kahden viikon kuluttua olevaa kontrollikolonoskopiaa.
Onko kellään kokemusta ensikuukaudet hyvin toimineen suolen yhtäkkisestä oikkuilusta leikkauksen jälkeen, vai pitääkö taas pelätä jotain vakavampaa? Tuntuisi aika uskomattomalta…