Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#48314
Hanne17
Osallistuja

Hei kaikki, ketähän täällä on kuulolla?

Joitakuita kuitenkin. Haluan jakaa riemuni tänään. Ja vähän kauhistella myös kolonoskopiaa. Kyllähän siitä selviää. Ja avanteen kautta on kai helpompaa paljon. Mutta voi taivas se tyhjääminen! Eilen illalla join ekat litkut. Ja tietysti avannesidos petti. Nyt on sohvasta kankaita pyykkikoneessa, herran haltuun vaan. Mutta se kylppäri. Kun sitä itteään ruikki kun tehokkaasta ruiskusta sinne tänne. Lopulta seisoin suihkussa ja yritin huuhtoa itseäni ja seiniä. Kun lopulta tilanne rauhottui oli kylppärissä kirjaimellisesti ”paska ylite”, ilmaisu, jota äitini on käyttänyt vahvasti liioitellen. Eli vaikka olin aika heikossa hapessa oli kylppärin siivous pakollinen numero ennen nukkumaan menoa. Yö sujui muuten rauhallisesti, mutta välillä ajattelin aamua kauhulla, ja sitä toista litraa Moviprepiä. Aamulla koetin juoda sitä ripeästi, kun aikataulu oli tiukka. Viimeinen lasi oli todella tervanjuontia. Ja niinpä sitten tulikin pikavauhtia paluupostissa varmaan puoli litraa nesteitä. (Join Moviprepiä vuorovedolla Persikkakivennäisveden kanssa, en usko että muuten olis onnistunut yhtään.) Aamu olikin rauhallinen, sidos oli hyvin paikallaan, tuli lähinnä nestettä eikä epämiellyttävällä paineella enää.
Hyvin kokenut lääkäri kun sitten alkoi syöttää letkua avanteesta, onneksi suolisto oli mainiosti tyhjentynyt. Tämä oli tuskallisin vaihe, kun laite piti saada perille saakka. Mutta hyvä genkilökunta, lääkäri ja hoitsut pitivät henkeä yllä. Eikä mitään löytynyt, kaikki näytti hyvältä! Ja vaikeuksieni takia sain ykköskiireellisenä lähetteen keikkaukseen, ja jo päivänkin. Minut leikataan 27.4. Jeee-eee! Iso leikkaus, toki pelottaa jollain tavalla, mutta helpotus on päällimmäisenä, etenkin siitä että suoli on kunnossa. Mutta myös siitä, että avanne nyt suljetaan. Tietokonetomografian jälkeen vasta voin lopullisesti hengähtää, mutta halusin jakaa täällä iloni.
Ja myös tuo surkuhupaisen tyhjennyskokemuksrn, kun itse en mistään nähnyt miteen asuasta avanneleikatun näkökulmasta. Kun avannetta ei boi kontrolloida, on sidoksen pettäminen katastrofi, tosin siivouksellahan asiasta pääsee. (Sitä en tiedä, miten olisin ehtinyt pussia tyhjätä, jos se olis ollut paikallaan. Vauhti ja volyymi sitä luokkaa. ) Pahoittelut niille, joiden mielestä olen ylittänyt hyvän maun rajan kun kirjoitin tästä, mutta itseäni välillä ärsyttää, kun joka käänteessä pitäis piilotella sitä, että arki voi olla välillä tosi arkista.