Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#50904
pikkumyy59
Osallistuja

Hei kaikille!
(nyt sain liitettyä väärässä paikassa olleen kirjoitukseni 🙂 )

Tässä omasta sairaudestani. Aktivoiduin kirjoittamaan tänne , koska alkanut huolestuttamaan oikean puoleinen kylkikipu.

Olin pitkään jatkuneiden vatsavaivojen vuoksi paksusuolen tähystyksessä 2/16 ja sigmasta löytyi n 15mm varrellinen polyyppi j a sen vierestä minipolyyppi. Tähystyksessä polyypista otettiin näyte ja se myös poistettin, kuten minipolyyppikin, siis 3 näytettä laitettiin samaan purkkiin. Kaikissa näytteissä todettiin adenokarsinooma, polyypissa oli tervekudosmarginaalia 0.5mm ja minipolyypissa ja näytepalassa syöpäkudosta ulottui reunaan asti. Tähystävä lääkäri kirjasi epikriisiin vain polyypin tiedot ja jätti mainitsematta muut, tämän siis laittoi lähetteeksi eteenpäin ja sain kutsun uuteen tähystykseen 5/16.

Pyysin itse pad vastuakseni ja huomasin, ettei tervekudosmarginaalia minipolyypissa ollut lainkaan . Tavallistahan on, että syöpä, tässä tapauksessa adenokarsinooma , kehittyy ensin adenoomaa sen jälkeen mahdollisesti adenokarsinooma ja huolen aiheeni olikin se, että jo pienessä minipolyypissa (alle 2mm) oli syöpäkudosta. Otin sitten yhteyttä sairaalaan. Sain lääkärin ( en tähystystä tehnyttä) puhelimeen, joka mietti puhelimessa mitä pitäisi tehdä ja suunniteli uuden tähystyksen hieman nopeampaan aikatauluun. Tähystyksessä otettiin uusia näytteitä sieltä täältä arpikudoksen alueelta, eikä onneksi syöpää löytynyt. Missään vaiheessa ei tehty leikkausta, vaan puhelimessa ollut lääkäri sanoi heti, että tämähän olisi pitänyt leikata, mutta tehdään nyt näin, että otetaan aluksi näytteet, jos jotain on, niin leikataan.
Viime syksynä myös sappeni leikattiin, luultiin aluksi, että siinä oli polyyppeja, osoittautuivat loplta kiviksi. Samassa yhteydessä jo kevällä katsottiin vartalon laaja tt, jossa ei erityistä ollut maksa pesääkkeetön, ei metastointiin viittaavaa.Kuitenkin ultrassa myöhemmin maksassa muutos, joka myöhemmin magneettikuvassa todettiin hemangioomaksi, siis hyvän laatuiseksi verisuonikasvaimeksi.
Tänä keväänä olin uudestaan sigman tähystyksessä ja taas näytteitä otettiin muutamia arpialueelta, näytteet ok.
Seuraava tähystys jo annettu ensi keväälle.

Nyt siis 2 vkoa ollut oikeassa kylkikaaressa kylkiluiden alla kipua vatsassa ja selässä. Kävin lääkärissä, kun epäilin tuleekohan vyöruusu, kun niin kosketusherkkä iho on ja sainkin varalle viruslääkkeen, mutta mitään rakkuloita ei ole tullut ja nyt kipu kokoaikaista, pientä ,jomottaavaa vaikkakin toki sen kanssa pärjää. Mutta toki huolestuttaa hieman. ja siksi olisi muutama kyssäri teille, jotka jaksatte ketjussa kirjoittaa.
Onko teillä jollakin alkanut pienemmästä syöpäkasvaimesta heti alkuun ja miten siitä edennyt? Huomasin tekstejä lukiessani, että monella alkanut sairaus aika rajusti. Miten teillä, joilla maksassa metareita, onko oireita ennen kuin ne huomattiin.
Kiitos jo etukäteen ja voimia teille kaikille!