Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#51654
Hanne17
Osallistuja

Hei Janne, me täällä kai lähinnä olemme potilaita ja toipilaita, ja sairautemme itse kullakin vähän eri vaiheessa löytyneitä. Niinpä kokemuksemme ja tietomme ovat oman sairauden kautta hankittuja ja siksi kapeita. Vaikeaa ja siksi vaarallistakin tehdä ”diagnoosia”, joka voi mennä pahasti metsään ja aiheuttaa sinulle pahimmillaan turhaa huolta.

Jos suinkin kykenet, ole luottavaisin mielin. Jos kyse on suolistosyövästä, ovat hoitotulokset ymmörtääkseni varsin hyviä moneen muuhun syöpään verrattuna. Ja ylipäätään älä pelkää pahinta, vaikka kyseessä olisi mikä syöpä tahansa.
Toivon sinulle selkeitä vastauksia pikaisesti. Hyvää hoitoa lähes kaikki tietämäni ovat saaneet, niinpä uskon sinunkin saavan kaiken mitä pystyvät tarjoamaan.

Raskasta aikaa kyllä varmaan on edessä, oli kyseessä sitten syöpä tai muu oireesi aiheuttava sairaus. Täällä on jo mainittu keskusteluapu. Hoitavasta yksiköstä kannattaa kysyä pääsyä terapiaan, itselleni on ollut suuri tuki. Vertaistukea saa netin lisäksi myös kasvokkain, suolistosyöpäläisten yhdistys on nimeltään Colores.

Paljon voimia sinulle Janne – elät sairautesi raskainta aikaa. Vähitellen helpottaa kun saat vastauksia ja aikaa käsitellä tapahtunutta ja tapahtuvaa.