Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#51944
Janne76
Osallistuja

Todella paljon kiitoksia taas tuesta ja kokemuksistanne. Kolonoskopian valmistelu on alkanut, kävin hakemassa urheilujuomaa, jääteetä ja mehua. Huomenna aamulla voi olla tiukkaa juoda 3 litraa nesteitä 4 tunnissa!

Kun ja jos se emosyöpä löytyy, niin mitä sitten tapahtuu? Siitä varmaan otetaan jokin näyte? Määritelläänkö sen perusteella jotain? Ja mitähän nuo geenitestit tarkoittaa ja milloin semmoisia tehdään?

Täytyy yrittää muistaa kysellä näitäkin lääkäriltä, mutta olen huomenna varmaan sen verran pöllyssä, kun pyysin kolonoskopiaan lääkitykset, että tuskin muistan kysyä ja tokko muistan vastauksiakaan. Vaimo lähtee kyllä mukaan, mutta ei se varmaan sinne tähystyshuoneeseen pääse mukaan.

Hippasen jännittää, mutta ei yhtä paljon kuin gastroskopia.

Keittolounas pitää syödä ennen klo 14. Pääsin syömään ”aamiaisen” vasta tuossa tunti sitten, kun aamulla piti heti lähteä etsimään sitä tyhjennyslääkettä, joka löytyi sitten vasta kauempaa ja samalla kävin etsimässä korjausosia yhteen laitteeseen.

Kahvia ja teetä voin juoda mustana, onneksi. Mutta olipa vaikea löytää maidottomia keittoja. Nyt on tomaatti-nuudeli-pikakeittoja kaksi purkkia, ei niistä paljoa kaloreita saa, mutta enköhän pärjää.

Sipulia ei saa syödä, joten hankaluutta lisäsi että piti löytää maidotonta ja sipulitonta. Tosi monessa maidottomassa on jotain sipulia :/

Yksi tuttava onkologi tuossa nopsaan sanoi, että suolistosyöpä on vaihtoehdoista se paras hoitojen kannalta. Mitähän se voi tarkoittaa?