Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#52184
Hanne17
Osallistuja

Hei Janne!

Raskaita uutisia. Toivottavasti emokasvain pian löytyy ja se pystytään taltuttamaan. Usein kerrotaan että syöpä yhä useamminen onkrooninen tauti, sitä voidaan usein hoitaa silloinkin kun ei voi parantaa. Hoidot voivat laittaa syövän ahtaalle.

Näin kävi 79 v anopilleni, joka minun syövän löytymisen jälkeen meni gynekologille vaivoinensa, joita terveyskeskuksessa ei ollut osattu diagnostisoida. Munasarjasyöpä, isot kasvaimet molemmissa munasarjoissa ja maksassa etäispesäke”kylvö”, eli pieniä ”nystyröitä” koko maksassa niin ettei sädetys tai leikkaus ollut mahdollista.
Leikkaus ja tujut hoidot vajaassa puolessa vuodessa oli hänen hoitonsa, ja hoitojen päättyessä maksan etäispesäkkeet olivat talttuneet ja syöpäarvot alhaiset. Munasarjasyövä, etenkin löytymisvaiheessa levinnyt, uusii hyvin usein, mutta hän voi nyt hyvin ja syöpä on aisoissa. Ennusteita on vaikea antaa tuollaisessa tilanteessa, mutta hänen lääkärinsä ovat olleet varovaisen optimistisia kun hoidot ovat purreet niin hyvin.

Kun tuollaisella vanhalla ihmisellä voi mennä noin hyvin, uskon että sinulle, nuorelle miehelle voi hoidot antaa paljon elämänlaatua ja aikaa. Paljon voimia !