Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#52204
Janne76
Osallistuja

No juu, siis tarkalleen ottaen se lääkäri, ge-kirurgi joka tuli moikkaamaan, kertoi minun kysyttyäni, että täysin kuratiivinen (parantava) hoito on epätodennäköinen. Mutta on mahdollista, että kasvaimet maksassa saadaan pienenemään niin että voidaan leikata. Ja monenlaisia optioita tässä vielä on. Esitin varmaan asian hieman liian negatiivisesti.

En ole vieläkään päässyt tapaamaan onkologia ja nuo lähipiirin onkologit ei tietysti tiedä kaikkea vaikka olenkin yrittänyt välittää kaiken tiedon eteenpäin. Noita lausuntoja kun ei saa kuin paperilla paikan päällä tai puhelimitse luettuna. Omakantaan ne ilmaantuvat viikkojen viiveellä ja mielestäni sinne ei vaan ilmaannu kaikkea. Eilen sain viimeisimmät tiedot välitettyä.

Henkilökohtaisesti eniten toivon, että näitä maksan kasvaimia saataisiin pienenemään vaikka kemoembolisaatiolla tai edes sytostaateilla. Näin elämäni helpottuisi ja varmaan kivutkin. Ja toivottavasti maksan koko samalla pienenisi, kun on aika täysi tunne ja niin edelleen.

Geenitesteillä en tarkoittanut perinnöllisyystestejä, vaan niitä testejä jotka jotenkin vaikuttavat käytettyjen sytostaattien valintaan. Eikös olekin niin, että sytostaatit valitaan syövän tyypin perusteella?

Nyt koepalastani tehdään vielä NGS joka on jokin geenipaneelitutkimus ja vielä MSI joka lienee jokin mikrosatelliitti-instabiliteetti (mitä lie tarkoittaakaan).

PAD lausunnon löydöksenä ”huonosti erilaistuva adenokarsinooma, jonka immunovärjäytyvyys viittaa intestinaaliseen alkuperään, mutta primääri sappitieperäinen adenokarsinoomakaan ei ole poissuljettavissa”.

No, tuossa MD meetingissä vielä todetaan mm että ”mahdollinen neuroendokriininen karsinooma”.

Kun vaan saisi nyt sen lopullisen diagnoosin ja pääsisi hoitoihin.

Ja pahoittelen että tämä keskustelu on nyt pyörinyt turhan paljon mun ympärilläni. Kiitokset hirveän paljon kaikille osallistuneille.

Pizzaa käytiin eilen. Hyvin maistui ja söin muutakin, mutta sitten saunan jälkeen illalla piti vielä kuitenkin kerran oksentaa kun tuli limaysköksiä. Ennen nukkumaan menoa sain syötyä vielä palan pizzaa ja se pysyi sisällä.

Nyt äsken just soittelivat, että pääsen tapaamaan onkologia maanantaina aamulla ja samalla otetaan lisää labroja.